1 z 4
![Badaczka kultury Skandynawii jest także autorką bloga...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8e/4f/636238d15f2b0_o_large.jpg)
fot. Marta Pańczyk/materiały prasowe wydawnictwo Hanami
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Badaczka kultury Skandynawii jest także autorką bloga Kuchniokracja.
2 z 4
![W książce o kuchni norweskiej autorka umieściła przepis na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/67/ae/63626ff2bdd94_o_large.jpg)
fot. Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Zupa rybna z dorsza
W książce o kuchni norweskiej autorka umieściła przepis na tradycyjną zupę rybną.
3 z 4
![W Norwegii niezwykle popularne są kotlety rybne. Jedną z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/dd/d3/636389809c817_o_large.jpg)
fot. Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Klopsiki rybne
W Norwegii niezwykle popularne są kotlety rybne. Jedną z wersji tego dania są klopsiki rybne z dorsza doprawione gałką muszkatołową.
4 z 4
![Zobacz przepis na tradycyjne ciasteczka z melasą i migdałami...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d6/37/6364dc8d7f771_o_large.jpg)
fot. Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Ciastka z siekanymi migdałami
Zobacz przepis na tradycyjne ciasteczka z melasą i migdałami na Boże Narodzenie.