Sztuka łączenia
Nie wszystkie produkty spożywcze wykazują dobroczynne właściwości same z siebie. Niektóre z nich potrzebują wsparcia, substancji, która stanie się katalizatorem dla ich cudownego oddziaływania. Jest tak w przypadku kurkumy, która dopiero w połączeniu z pieprzem potrafi uczynić prawdziwe cuda.
Jak wiadomo każdy kij ma dwa końce, bywa więc też, że niektóre produkty mogą sobie wzajemnie zaszkodzić. Przy nieumiejętnym łączeniu składników lub kierowaniu się wyłącznie walorami smakowymi, nie trudno o pomyłkę. Jednym z przykładów może być klasyczne połączenie herbaty z miodem i cytryną, powszechnie uznawanej za podstawowe lekarstwo na przeziębienie. Czy jest tak w istocie? Niekoniecznie, ponieważ szyki psuje... temperatura.
Jakie jeszcze kuchenne połączenia tworzą idealne duety i odpychające się pary? Czytaj więcej w galerii.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice
- Bieniuk w PRZEŚWITUJĄCYCH spodniach na ściance. Tak wystroić mogła się tylko ona
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc