– Rośnie jak winogrono i jest całkowicie mrozoodporne – tłumaczy Piotr Wachoń, plantator z Łodzi. – Mają świetny smak i można je podjadać bez obierania, czy krojenia.
Mini kiwi w przekroju przypomina swojego dużego kuzyna, ale jest delikatniejsze w smaku. Można je jeść na surowo (bogactwo witaminy C) lub przygotowywać z niego soki lub dżemy.
Mini kiwi to jedna z nowości XI Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD oraz VII Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO, które potrwają do niedzieli.
Dorota Malek i Aleksander Antosik z Dąbrowy Górniczej promowali polskie kiszonki z białej kapusty odmiany Sokrates i polskich, ekologicznych ogórków. Na stoisku można było spróbować trzech rodzajów kiszonej kapusty kimchi (w stylu wietnamskim) z papryką wędzoną, przyprawą piernikową i borowikami oraz siekane ogórki kiszone z miętą i miodem.
– Długo szukaliśmy idealnej metody kiszenia, żeby nasza kapusta była pyszna i zdrowa – tłumaczy Dorota Malek. – Wszystko robimy sami, wkładamy w to serce. Na szczęście Polacy kochają kiszoną kapustę.
Na targach króluje jedzenie, ale można także poznać ekologiczne produkty kosmetyczne i do sprzątania oraz urządzenia do produkcji soków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"