1/12
Ziemniaki z grilla
Bezkonkurencyjne ziemniaki z grilla doprawione papryką, czosnkiem i tymiankiem. Zobacz, jak je przygotować, by były idealnie chrupiące. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Ziemniaki z grilla. Przepis
Przepis na ziemniaki z grilla jest prosty. Proponuję ziemniaki najpierw krótko gotować w wodzie. Dzięki temu mamy pewność, że po grillowaniu będą idealnie miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.
3/12
Ziemniaki z grilla. Krok 1
Zacznij od umycia ziemniaków, ale ich nie obieraj. Zalej je wodą i wstaw na średni ogień. Gotuj ziemniaki jedynie 10 minut.
4/12
Ziemniaki z grilla. Krok 2
Odcedź ziemniaki i nieco przestudź. Przekrój je na pół i włóż do miski.