5 z 10
![Obierz i pokrój warzywa: marchewkę, pietruszkę i cebule....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/31/29/639c2c09a8cb7_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Karkówka pieczona. Krok 3
Obierz i pokrój warzywa: marchewkę, pietruszkę i cebule. Odkrój górną część czosnku. Dodaj całość do mięsa.
6 z 10
![Wlej do naczynia z karkówką pół szklanki wody. Piecz pod...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ac/3d/639c2c0e511d5_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Karkówka pieczona. Krok 4
Wlej do naczynia z karkówką pół szklanki wody. Piecz pod przykryciem w 180 stopniach przez półtorej godziny, a następnie pół godziny bez przykrycia.
7 z 10
![Upieczoną karkówkę zostaw na kilka minut przed krojeniem, by...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/84/4b/639c2c1789da0_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Karkówka pieczona. Krok 5
Upieczoną karkówkę zostaw na kilka minut przed krojeniem, by wchłonęła soki.
8 z 10
![Karkówka pysznie smakuje na ciepło z sosem pieczeniowym,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/29/65/639c2d90bddfb_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Karkówka pieczona. Krok 6
Karkówka pysznie smakuje na ciepło z sosem pieczeniowym, ziemniakami i ulubioną surówką.