5/6
Gotowe ciasto warto polukrować. Jeśli jednak wolisz mniej...
fot. Kasia Nowicka

Ciasto z truskawkami i lukrem

Gotowe ciasto warto polukrować. Jeśli jednak wolisz mniej słodkie smaki, to możesz pominąć lukier całkowicie lub jedynie oprószyć ciasto cukrem pudrem.

6/6
Nie mieszaj za mocno i niezbyt intensywnie, tylko do...
fot. Kasia Nowicka

Ciasto truskawkowe na maślance

Nie mieszaj za mocno i niezbyt intensywnie, tylko do połączenia składników. I tu ważna uwaga – nie przesadź! Bez ubijania na szybkich obrotach, nie mikserem, tylko trzepaczką albo dużą łyżką. Dodaj truskawki, przelej do formy i gotowe.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Formy do wielkanocnych babek za grosze. Blachy do mazurków i mięs z Action i Pepco

Formy do wielkanocnych babek za grosze. Blachy do mazurków i mięs z Action i Pepco

Tymi posiłkami zacznij Wielkanoc. Sprawdzone pomysły na przystawki

Tymi posiłkami zacznij Wielkanoc. Sprawdzone pomysły na przystawki

Polecamy

Niezawodne sałatki bez majonezu. Wypróbuj 7 przepisów nie tylko na obiad

Niezawodne sałatki bez majonezu. Wypróbuj 7 przepisów nie tylko na obiad

Tymi posiłkami zacznij Wielkanoc. Sprawdzone pomysły na przystawki

Tymi posiłkami zacznij Wielkanoc. Sprawdzone pomysły na przystawki

Obiady z mięsa mielonego. 6 pysznych pomysłów

Obiady z mięsa mielonego. 6 pysznych pomysłów