2/32 Zamknij

Gości podejmowało pięć funkcjonujących w pofabrycznych budynkach lokali: restauracja Arteria (kuchnia śródziemnomorska), Trattoria Italiana (kuchnia

Piotr Jach

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Gości podejmowało pięć funkcjonujących w pofabrycznych budynkach lokali: restauracja Arteria (kuchnia śródziemnomorska), Trattoria Italiana (kuchnia włoska) Sendai Sushi & Ramen (kuchnia japońska), Mono Cafe (kawiarnia) oraz Piekarnia Łódź (tradycyjnie wypiekane pieczywo, przekąski, wino). Przy stołach zastawionych specjałami przygotowanymi przez szefów kuchni bawiło się około 200 osób. Nie było to jednak spotkanie otwarte. Z powodu ograniczeń sanitarnych związanych z epidemią koronawirusa wstęp do kompleksu Monopolis ograniczono na razie do osób posiadających rezerwacje w lokalach. Wszystkim przy wejściu mierzono temperaturę, a z głośników płynęły komunikaty przypominające o konieczności zachowania dystansu i unikania zgromadzeń. Tych trudno było jednak uniknąć - goście byli wyraźnie złaknieni życia towarzyskiego, rozmów i ucztowania.

ZOBACZ ZDJĘCIA

Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy