5/10
Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 4
Zagotuj duży garnek wody. Dodaj łyżkę soli i łyżkę cukru.
6/10
Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 5
Wrzuć kapustę do wody. Gotuj od 5 do 10 minut. Odcedź. (Po 10 minutach kapusta będzie już miękka, jeśli wolisz bardziej chrupką surówkę to odcedź ją już po 5 minutach.)
7/10
Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 6
Polej kapustę sokiem z cytryny i wymieszaj. Pokrój cebulę w drobną kostkę i dodaj do kapusty.
8/10
Modro kapusta. Surówka z czerwonej kapusty. Krok 7
Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj do kapusty. Dopraw całość olejem, solą i pieprzem. Wymieszaj. Gotowe.