– Takiego ziemniaka nie trzeba obierać ze skórki. Wystarczy oczyścić go ściereczką z ziemi i można gotować w całości – wyjaśnia Agnieszka Miller, prowadząca budkę z warzywami.
U niej takie ziemniaki-orzeszki można kupić już po 1,60 zł za kilogram i idą jak woda. Są bowiem najsmaczniejsze i najzdrowsze. To, co cenne, kartofel ma bowiem tuż pod łupinką. Gdy ją zdejmujemy, zostaje nam tylko skrobia.
Miniaturowe młode ziemniaki z gruntu to rarytas dostępny zaledwie przez kilka tygodni. Można je piec, gotować, smażyć. Wszystko w łupinkach. Są pyszne bez dodatków, tylko osolone. A przy okazji sporo na nich możemy oszczędzić, bo gotują się w kwadrans.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]
- Tamara Arciuch pokazała syna. Znacie go z telewizji, choć bardzo się zmienił [FOTO]
- Niespodziewane problemy u Cichopek i Kurzajewskiego. Poprosili o pomoc ekspertkę