2 z 3
Poprzednie
Następne
Mięso rzucone luzem na stoliku na łódzkim rynku! Jest też fotka zwierzęcia z podpisem: "Indyk domowy" ZDJĘCIA
Mowa tu o rynku przy ul. Dolnej-Ceglanej. Nie chodzi jednak o mięso sprzedawane w hali targowej, ale na tymczasowych stoiskach rozstawionych w różnych punktach rynku między warzywami, owocami i tekstyliami. Takich stoisk jest na rynku kilka, wybór drobiu dość duży.
W ofercie są kaczki, kurczaki i indyki z domowego uboju.
Sprzedający takie mięso podkreślają, że jest to mięso ekologiczne, zdrowe, karmione naturalnie i oczywiście bardzo zdrowe. Zainteresowanie jest duże, choć ceny wyższe niż na stoiskach mięsnych. Kura „od baby”, czy kurczak „wiejski” są traktowane jak synonim smaku i wartości odżywczych, czyli idealne mięso na rodzinny obiad.
JAKIE CENY MIĘSA? KLIKNIJ DALEJ