- Pełnomocnik właściciela oświadczył, że była to baranina zamówiona na prywatne potrzeby kucharza - wyjaśnia Urszula Jędrzejczyk, państwowy powiatowy inspektor sanitarny w Łodzi. - Mięso niewiadomego pochodzenia , na prywatną dużą imprezę nie miały prawa znaleźć się w zakładzie, dlatego zostaną wyciągnięte konsekwencje administracyjne.
Czytaj więcej na ten temat: Surowe mięso w przesyłce kurierskiej. Odebrał je pracownik arabskiej restauracji w Łodzi
W trakcie kontroli w lokalu sprawdzono całą masę towarową Nie budziła zastrzeżeń batony kebabowe był opakowany i oznakowany.
Nie jedz tego rano! Tych rzeczy nie powinno się jeść na śnia...
Zobacz też:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?