Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Massimo Bottura na Fine Dining Week! Ruszyły rezerwacje na wyjątkowe kolacje również w łódzkich restauracjach

(MJ)
Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week rozpocznie się już od 6 i potrwa do 17 lutego. Warto rozważyć rezerwację np. na walentynki - będzie to naprawdę wyjątkowy wieczór!

Debiutujący na Śląsku Festiwal obejmie również Łódź, Warszawę, Wrocław, Poznań, Kraków i Trójmiasto. Szefowie Kuchni najwybitniejszych restauracji w całym kraju (w tym m.in. Senses, Concept13, czy Fatamorgana, Filharmonia Smaku, Lokal, Powidok, Revelo i Quale Restaurant w Łodzi) przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie, a wygodne rezerwacje dostępne są już na FineDiningWeek.pl. Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata, ambasador marki GRUNDIG.

Fine Dining Week to największe w Polsce wydarzenie poświęcone scenie fine diningowej, czyli najwyższej próby sztuce restauracyjnej. Szefowie Kuchni z prawie 70 najsłynniejszych i najbardziej ekskluzywnych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne w wyjątkowej cenie 119zł. Festiwal odbywa się w duchu Respect Food. Formuła wcześniejszych rezerwacji na Festiwal sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności.
Gościem specjalnym Festiwalu dzięki marce GRUNDIG będzie Massimo Bottura, Szef Kuchni, właściciel Osteria Francescana (najlepszej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin) i pomysłodawca projektu non-profit Food for Soul. Massimo Bottura jest ambasadorem marki GRUNDIG, twórcy idei #RespectFood opierającej się o filozofię zero-waste. Goście posiadający festiwalową rezerwację będą mogli wygrać miejsce podczas wyjątkowej kolacji z Massimo Botturą w duchu #RespectFood (Warszawa, 7.02.2019). Massimo Bottura będzie gościem odrestaurowanego 5-gwiazdkowego Hotelu Warszawa, w którym znajduje się m.in. restauracja "Warszawska". Jej Szefem Kuchni jest Dariusz Barański, absolwent legendarnej Le Cordon Bleu.

Fine dining to połączenie bezkompromisowej jakości rzadkich produktów, najwyższej jakości ich przygotowania oraz światowej klasy oprawy i atmosfery w restauracji. Scena fine dining w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie (na Fine Dining Week wybrało się dotąd 24,868 Gości!).
Więcej szczegółów w kanałach social media festiwalu Fine Dining Week.

Fine Dining Week to festiwal poświęcony najwyższej próbie sztuki restauracyjnej. Wydarzenie ma na celu budowanie świadomości wśród gości czym tak naprawdę jest sztuka restauracyjna. Festiwal jest organizowany cykliczne przez Restaurant Week. Więcej informacji oraz zgłoszenia na stronie internetowej www.FineDiningWeek.pl.

Pogoda na poniedziałek, 4 lutego:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany