Magda Gessler jest dziś w Łodzi. Kręci kolejne Kuchenne rewolucje [zdjęcia]

Iwona Jędrzejczyk-Kaźmierczak
Magda Gessler w Łodzi. Słynna restauratorka przeprowadza kolejne Kuchenne Rewolucje. Tym razem w restauracji Montenegro Paweł Łacheta
Do lokalu przy ul. Wólczańskiej oferującego dania kuchni bałkańskiej zawitała Magda Gessler. Jest to już piąta wizyta jej i telewizyjnej ekipy „Kuchennych rewolucji” w Łodzi.

Ekipa „Kuchennych rewolucji” z charyzmatyczną Magdą Gessler ponownie działa w Łodzi. Tym razem słynna restauratorka odmienia restaurację Montenegro przy ul. Wólczańskiej. Jest to już piąty, łódzki lokal biorący udział w programie.
Ognisty Smok w Lubartowie - Kuchenne Rewolucje
Wcześniej podobny los spotkał już restaurację Impuls na Retkini, Gorącą Kiełbasiarnię i Pod Jabłonką na Bałutach oraz El Toro w Śródmieściu (w regionie odwiedzono z kolei lokale m.in. w Rąbieniu oraz w Brzezinach).

Restauracja Montenegro oferująca dania kuchni bałkańskiej istnieje przy ul. Wólczańskiej od 2007 r. Od października 2014 r. prowadzi ją para młodych łodzian - Marcin Węgrzyn oraz Anna Jurek.

ŁÓDŹ RESTAURACJA MONTENEGRO [MENU, CENY, OPINIE]
Czytaj więcej: https://expressilustrowany.pl/lodz-restauracja-montenegro-menu-ceny-opinie-montenegro-po-kuchennych-rewolucjach/ar/10631646

- Na wakacjach w Czarnogórze poznaliśmy poprzedniego właściciela lokalu - opowiadają młodzi restauratorzy. - On chciał sprzedać restaurację, a Marcin, który jest kucharzem z wykształcenia, marzył o prowadzeniu własnego lokalu. Zdecydowaliśmy się odkupić restaurację.
Kuchenne Rewolucje w Łodzi [FILM]
Spełnianie restauratorskich marzeń okazało się niełatwe.

- Zdarzają się nam takie dni, że nie odwiedza nas żaden klient - mówi Ania. - Nie mamy już też własnych pomysłów na dalszy rozwój, dlatego trzy miesiące temu zdecydowaliśmy się na wysłanie zgłoszenia do programu.

Ekipa z Magdą Gessler na czele zawitała po raz pierwszy do Montenegro we wtorek.

- Byliśmy przygotowani na krytykę, ale chyba nie aż taką, jaką usłyszeliśmy - opowiadają Ania i Marcin. - Chociaż talerze u nas nie fruwały, więc może nie było aż tak źle. Pochwalono poza tym nasze ciastka ze szpinakiem.

Łódzkim restauratorom wytknięto jednak także m.in. brak czystości, więc w środowe popołudnie i w nocy z środy na czwartek odbyło się wielkie pucowanie lokalu. Pomagali w nim znajomi i rodzina. W czwartek Magda Gessler miała zaprezentować w Montenegro pomysł na przemianę lokalu. Na dzisiaj jest zaplanowana finałowa kolacja. Emisja odcinka na temat łódzkiej restauracji jest zaplanowana na nowy sezon, który rozpocznie się po wakacjach.

FU FU (PHÚC PHÚC) LUBARTÓW [MENU, CENY, OPINIE]

Wideo

Komentarze 36

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

A
Agnieszka

Jedzonko bardzo pyszne. Szczerze polecam!

s
smakosz

I nigdzie już takiej golonki się w Łodzi nie zje....

Ehhhh..

p
pedalot

tylko człowieka z fryzurą w kwadrat i wyjącego alkoholika z pabianic.

G
Gość
tmpiech
A
Anka

Impuls jest a w zasadzie chyba był na Chojnach.

e
el

przeciez to juz było,

A
Azazel

odświeżać artykuł z maja tego roku?

M
Marek

Byłem tam po rewolucjach, niestety lokal widmo - może teraz po emisji odcinka będzie lepiej.
Jedzenie takie nijakie, ceny wyższe niż na pietrynie.
Jednak najbardziej dziwi to że niektóre dania są na zamówienie na dzień przed.
Po co w takim razie menu ?

p
pisiorek

prawdziwy polak je tylko golonkę i schabowego !

A
Angelika

O 21. Jedz śmiało .i dzis tez.s ame finały

B
B

Myślę, że nikt niebyłby chętny na wejście doTwojego "kibla".

B
B

Pierwotny Impuls przeniósł sie Retkinie, ale już od dłuższego czasu jest zamknięty. Na Chojnach jest Impuls II- cwano powstał po kuchennych z myślą, że ludzie będą myśleli podobnie jak Ty, że to ten właściwy. Tam były zawirowania między właściecialem a najemcą ( Impuls) lokalu, dlatego przeniesli się na Maratońską, a właściciel lokalu otworzył sobie właśnie IMPULS II.

c
czech

Pod Kocurkiem albo Pod Czarnym Barankiem , to gwarantuje klientow ,moze nie zajezdzajacych wlasna kareta ze stangretem ale normalnych ludzi ,ktorzy wstapia tam codziennie na knedle , schab czy piwo

...

To było kręcone w tam tym roku albo tego roku wiosną

B
Było lepiej

Byłem PO rewolucjach i niestety - staremu właścicielowi nie dorównują.
Ale ich nie przekreślam, jeszcze tam będę zaglądał.

Dodaj ogłoszenie