Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ma zadatki na wybitnego kucharza! Właśnie skończył technikum w łódzkim "Gastronomiku"

Magdalena Jach
Magdalena Jach
Daniel Bauer zwyciężył w finale VIII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS).
Daniel Bauer zwyciężył w finale VIII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS). ZSG Gastronomik
Daniel Bauer zwyciężył w finale VIII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych.

Daniel Bauer zwyciężył w finale VIII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS). Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. To jego trzeci udział w tym konkursie. W roku szkolnym 2016/17 razem z Norbertem Szeferem zdobyli II miejsce, w roku szkolnym 2017/18 zajął I miejsce.

Daniel Bauer przygotował deser „Zapomniane zioła”, w którym smak produktów obowiązkowych połączył z takimi ziołami, jak arcydzięgiel, lukrecja, hyzop i tatarak. Jury techniczne zwróciło uwagę na wzorcowo przygotowane mise en place, dokładność i dbałość o każdy szczegół.

Jury degustacyjne zachwycił nieoczywiste połączenie rabarbaru, truskawki kaszubskiej, jabłka grójeckiego, miodu z łoździejszczyzny i chleba prądnickiego z lukrecją i tatarakiem.

Daniel w ciągu 4 lat w technikum stratował w 11 konkursach - 2 konkursach międzynarodowych i 9 ogólnopolskich takich jak: Master Challange by Schöller, Smak Gościnności, Kulinarny Puchar Śląska, Literacka Kuchnia, Kuchnia Polska na Mazowszu. W konkursach zespołowych brał udział z równie utalentowanym kolegom z klasy Norbertem Szeferem.

Opiekunem zespołu była Ilona Pietrowska.

od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany