5/19
Łódzkie Kuchenne Rewolucje w Łodzi! Bistro Galancie po wizycie Magdy Gessler! Teraz Mammy Food!
6/19
Magda Gessler znowu w Łodzi! Bistro Galancie to teraz Mammy...
fot. Grzegorz Gałasiński

Kuchenne Rewolucje

Magda Gessler znowu w Łodzi! Bistro Galancie to teraz Mammy Food. Zobaczcie jak przebiegały Kuchenne Rewolucje w Mammy Food.

Bistro Galancie działało w bramie przy ul. Rewolucji 1905 r. 48, naprzeciwko Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersystetu Łódzkiego oraz prywatnego akademika Base Camp. W połowie 2018 roku zajęło lokal po klubokawiarni Granda i barze Koniec Końców.

Czytaj na kolejnych slajdach


7/19
Bistro serwowało obiady domowe, ale studentom nie przypadły...

Bistro serwowało obiady domowe, ale studentom nie przypadły one do gustu tak, jak spodziewali się właściciele.

- Byliśmy już na finansowym dnie i postanowiliśmy zgłosić się do programu - mówi Jakub Gliszczyński, właściciel lokalu.

8/19
Restaurację zmieniono na Mammy Food, choć jest to wynik...

Restaurację zmieniono na Mammy Food, choć jest to wynik błędu drukarskiego. Wcześniej miała mieć swojską nazwę "Mummy Food". Zgodnie z pomysłem Magdy Gessler restauracja skierowana jest do studentów z sąsiedniego Base Camp. Dlatego serwuje kuchnię międzynarodową. Dostaniemy tu np. rosyjską soljankę, polską mizerię czy niemiecką sałatkę szwabską.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Z przekąski w podróży do biznesu roślinnych serów

ROZMOWA
Z przekąski w podróży do biznesu roślinnych serów

Maturzyści na językach. Maraton  egzaminacyjny trwa. ZDJĘCIA z Technikum 19 w CKZiU

Maturzyści na językach. Maraton egzaminacyjny trwa. ZDJĘCIA z Technikum 19 w CKZiU

Czy Widzew wbije gwóźdź do zawodowej trumny Waldemara Fornalika?

Czy Widzew wbije gwóźdź do zawodowej trumny Waldemara Fornalika?

Zobacz również

Kiedy skończą się przymrozki w Łodzi? Jaka pogoda w zimnych ogrodników i zimną Zośkę?

Kiedy skończą się przymrozki w Łodzi? Jaka pogoda w zimnych ogrodników i zimną Zośkę?

Z przekąski w podróży do biznesu roślinnych serów

ROZMOWA
Z przekąski w podróży do biznesu roślinnych serów