18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łodzianie już myślą o Wigilii. Zamawiają grzybową.

(mgr)
Andrzej Walas z restauracji  przy ul. Piotrkowskiej już wie, że w tym roku będzie miał tyle samo pracy co w ubiegłym.
Andrzej Walas z restauracji przy ul. Piotrkowskiej już wie, że w tym roku będzie miał tyle samo pracy co w ubiegłym. Paweł Łacheta
Łodzianie już zamawiają w firmach kateringowych potrawy na wigilijny stół.

- Pierwsze zamówienia mieliśmy 10 października - mówi Andrzej Walas, szef kuchni restauracji przy ul. Piotrkowskiej. - Najczęściej od stałych klientów. Teraz z każdym dniem odbieramy więcej telefonów.

Andrzej Walas z restauracji  przy ul. Piotrkowskiej już wie, że w tym roku będzie miał tyle samo pracy co w ubiegłym.

- Najbardziej zapobiegliwe są firmy, bo urządzają wigilie dla pracowników już od połowy grudnia - zauważa Dominik Andrzejczak z restauracji przy ul. Łagiewnickiej.

Najtańsza kolacja, składająca się tylko z zupy grzybowej lub czerwonego barszczu z uszkami, śledzika, pierogów i kapusty z grochem, kosztuje 30 zł od osoby. Bardziej wystawne przyjęcia, na których podaje się też ryby przyrządzane na różne sposoby, sałatki i ciasta to wydatek 150 zł od osoby.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany