- Pierwsze zamówienia mieliśmy 10 października - mówi Andrzej Walas, szef kuchni restauracji przy ul. Piotrkowskiej. - Najczęściej od stałych klientów. Teraz z każdym dniem odbieramy więcej telefonów.
- Najbardziej zapobiegliwe są firmy, bo urządzają wigilie dla pracowników już od połowy grudnia - zauważa Dominik Andrzejczak z restauracji przy ul. Łagiewnickiej.
Najtańsza kolacja, składająca się tylko z zupy grzybowej lub czerwonego barszczu z uszkami, śledzika, pierogów i kapusty z grochem, kosztuje 30 zł od osoby. Bardziej wystawne przyjęcia, na których podaje się też ryby przyrządzane na różne sposoby, sałatki i ciasta to wydatek 150 zł od osoby.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!
- Tak wygląda Bohun z "Ogniem i Mieczem". 60-latek nie przypomina siebie sprzed lat
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu