Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łódzcy restauratorzy gotują dla personelu medycznego, codziennie wydają trzysta posiłków dla pracowników szpitali, pogotowia i Sanepidu

Agnieszka Jedlińska
Agnieszka Jedlińska
Ponad 20 restauracji z Łodzi przygotowuje porcje obiadowe dla stacji ratownictwa medycznego, szpitali i Sanepidu. W tej chwili jest to tysiąc posiłków każdego dnia. Wśród nich są m.in. Eat Fit, Alf-Bistro, Tawerna Pepe Verde, Pomodoro, Lepione Pieczone, Whiskey in the jar, HaLong, Rajskie Jadło. Akcję koordynuje portal jemywlodzi.pl, akcję można śledzić na Facebooku: „Nadchodzą posiłki! Od restauracji dla łódzkich szpitali i służb”. Posiłki są bezpłatne, a restauratorzy nie dostają na nie żadnych dotacji.

Poza Szpitalem im. dr. Wł. Biegańskiego, są to: wszystkie łódzkie stacje ratownictwa medycznego (łącznie 13 placówek i dyspozytornia), Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. Wojskowej Akademii Medycznej, Szpital dr. K. Jonschera, Szpital im. M. Kopernika, Szpital im. Marii Skłodowskiej-Curie w Zgierzu i Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna. Łącznie to ponad 200 obiadów dziennie, koordynowanych przez akcję Nadchodzą Posiłki, a w ramach innych akcji, jedzenie od restauratorów trafia też do Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki, Szpitala im. N. Barlickiego czy Uniwersyteckiego Centrum Pediatrii im. M. Konopnickiej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany