Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Lody o smaku... sushi

(AO)
Weekendowy Festiwal Lodów Rzemieślniczych przy ul. Piotrkowskiej 217 przyciągnął tłumy wielbicieli oryginalnych smaków.

Bo nie tylko osoby nie mogące żyć bez słodyczy znalazły tam coś dla siebie (jedna gałka kosztowała średnio 4 zł). Smaki zaskakiwały. W jednym z foodtrucków serwowano lody tajskie (tu stała najdłuższa kolejka). Za najbardziej oryginalne trzeba było zapłacić 15 zł, a były to: połączenie białego michałka z musem mango albo deser lodowy o smaku sushi z lodami imbirowymi, odrobiną wasabi, sosem mango, ogórkiem i... truskawką, a wszystko to posypane czarnym sezamem.

Lodowi Ratownicy przyjechali z lodami o smaku masła orzechowego i sorbetem z aloesu. Wśród ciekawych smaków można było znaleźć także lody o smaku palonego masła z szałwią, gorgonzoli z figą, tzw. czarnelove, czyli lody z solą himalajską i karmelem czy lody o smaku gruszki z pietruszką.

Kamil i Ula spośród festiwalowych propozycji wybrali dwa rodzaje.

- Kupiliśmy słony karmel oraz palone masło. Oba podano nam w czarnych wafelkach. Smakują podobnie jak zwyczajne, ale są mniej słodkie - stwierdziła Ula.

Werdyktem specjalnego jury nagrodę za najlepsze lody rzemieślnicze festiwalu zdobyły lody Szarlotki Cafe o smaku słodkiej oliwki z jeżyną.

Najnowsze wiadomości w sprawie śmierci Magdaleny Żuk
WYNIKI LOTTO 8.07.17 LOSOWANIE LOTTO
Jak odróżnić muchomora i kanię

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany