POZNAŃ LIZAWKA HRPC PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI
Właścicielami restauracji Lizawka w Poznaniu są: Szymon i Damian. Panowie wspólnie prowadzili bufet przy znajdującej się obok strzelnicy i gdy nadarzyła się okazja postanowili spróbować swoich sił w prowadzeniu restauracji z prawdziwego zdarzenia. Szymon, z wykształcenia kucharz, zajmuje się gotowaniem, a informatyk Damian odpowiedzialny jest za pozostałe obowiązki, jest jakby menedżerem lokalu.
LIZAWKA HRPC W POZNANIU- PRZED WIZYTĄ MAGDY GESSLER
Nazwa Lizawka pochodzi od drewnianego słupka, w którym umieszcza się sól kamienną, wylizywaną chętnie przez zwierzęta w celu uzupełnienia minerałów.Lizawka powstała w latach siedemdziesiątych jako jeden z tak zwanych gościńców wielkopolskich. Dla mieszkańców Poznania, w tamtym okresie było to miejsce kultowe - luksusowe, gdzie można było skosztować wyszukanych potraw.
KUCHENNE REWOLUCJE W RESTAURACJI LIZAWKA HRPC W POZNANIU
O pomoc Magdę Gessler poprosił Damian, który poza prowadzeniem restauracji ma jeszcze inną pracę. Właściciel zauważył, że Szymonowi potrzebna jest pomoc z prawdziwego zdarzenia. Co prawda wcześniej zatrudnił Łukasza, który miał być menedżerem lokalu, ale współpraca Łukasza i Szymona nie przynosiła efektów. Czy znana restauratorka ocali Lizawkę przed bankructwem?
LIZAWKA HRPC POZNAŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]
DANIA POLECANE PRZEZ MAGDĘ GESSLER
- Sok z buraka z jabłkiem, selerem i tajemniczym składnikiem w cenie 12 zł
- Wędzony jesiotr z sałatą cytrynową w cenie 14 zł
- Rosół z ogonów cielęcych z pieczonym porem i lanymi kluskami w cenie 16 zł
- Pasztet z dziczyzny na ciepło z sosem żurawinowym w cenie 24zł
- Kotlet z dzika z orzechami włoskimi, sosem pomidorowym w cenie 39 zł
- Domowe ciasto wuzetka w cenie 16 zł
Goście, którzy zamówią cały zestaw dań z Kuchennych Rewolucji, płaca cenę promocyjną 100 zł.
LIZAWKA HRPC POZNAŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]
- Rosół z pieczonej kaczki z domowym makaronem w cenie 12 zł
- Grzybowa z kluskami w cenie 15 zł
- Pieczone warzywa korzenne z burakiem karmelizowanym w cenie 15 zł
- Kurczak zagrodowy z szarymi kluskami i sałatą w cenie 28 zł
- Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną w cenie 30 zł
- Kaszotto z pęczaku i borowików w cenie 18 zł
LIZAWKA HRPC POZNAŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]
LIZAWKA HRPC POZNAŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [OPINIE]
-Jestem szczerze zawiedziona wizytą w Waszej restauracji. Razem z rodziną zamówiliśmy zupkę pomidorową i gulaszową. Ta pierwsza okazała się być przyrządzona z pomidorów, jednak kiepsko przyrządzona, bo mocno kwaśna, z kilkoma połamanymi makaronami - wyraża swoją opinię na stronie Lizawki pani Magdalena.
-Właśnie wróciliśmy z bardzo przyjemnego wypadu do Lizawki. Podobno przed nami był istny najazd Hunów i były obawy, że już nic dla nas nie zostanie - ale nie było tak źle- to z kolei opinia pana Macka.
-Miesiąc temu udało mi się zorganizować u Państwa imprezę rodziną. Jedzenie bardzo smaczne , obsługa sprawnie obsługiwała przyjecie. Okolica fantastyczna , wyciszona , fajna opcja dla rodzin z dziećmi -opisuje swoją wizytę w Lizawce pani Malwina.
Zobacz też: Jak Magda Gessler zmieniła El Toro, restaurację w Łodzi
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?