LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REwOLUCJACH [MENU, CENY, OPINIE]

(ls)
[sc]LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY, OPINIE][/sc]
[sc]LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY, OPINIE][/sc] LA NONNA SICILIANA /FB
Udostępnij:
Na Starym Mieście w Toruniu mieści się restauracja Italian House - to właśnie to miejsce odwiedzi w 6. odcinku programu Kuchenne Rewolucje Magda Gessler. Italian House to lokal po przejściach- najpierw serwowano tu kuchnie azjatycką, następnie kucharze przygotowywali tu kuchnię włoską i za każdym razem brakowało klientów... Jak Magda Gessler odmieniła La Nonna Sicilianę (bo taką nazwę otrzymała zrewolucjonizowana restauracja)? Jakimi potrawami zajadają się klienci? Jakie jest menu La Nonna Siciliana? I czy smakuje ono gościom? Zobaczmy.

LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY, OPINIE]

Restauracja La Nonna Siciliana w Toruniu wiele przeszła - na początku serwowano w niej dania azjatyckie, sushi, sajgonki i kurczaka, później - potrawy szeroko rozumianej kuchni włoskiej, a na koniec musiał przejść rewolucję w wykonaniu Magdy Gessler. Czy lokal otrzymał rekomendację?

LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY, OPINIE]

Właścicielem La Nonna Siciliana jest Maciej, założył ją kilka lat temu. Lokal mieści się w pięknej, zabytkowej kamienicy na Starym Mieście w Toruniu. Co prawda Maciej nie miał doświadczenia w zarządzaniu restauracją, ale uwielbiał kuchnię azjatycką. Właśnie kuchnię azjatycką wprowadził do menu.

LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY, OPINIE]

Brak doświadczenia szefa szybko zaczęli wykorzystywać pracownicy późniejszej La Nonny Siciliany, a knajpa zamiast oczekiwanych dochodów, zaczęła przynosić wyłącznie straty. Właściciel wraz z żoną podjęli nawet decyzję o zamknięciu i sprzedaży lokalu. Nie pozwolił im w tym Cufa, który zainteresował się tym miejscem. Cufo to Albańczyk, doświadczony menadżer i kucharz, który przejął dowodzenie w knajpie i zatrudnił swoich kucharzy, zmienił profil kuchni na włoską ( jako, że pracował we Włoszech, znał doskonale przepisy kuchni włoskiej).

LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY, OPINIE]

Niestety knajpa nadal świeciła pustkami. Maciek nadal pozostawał prawnym właścicielem lokalu, bo Cufo zwlekał ze sfinalizowaniem transakcji. Po kilku miesiącach nieformalnych rządów Albańczyka zaczęły spływać jego niezapłacone rachunki i faktury na kilkadziesiąt tysięcy złotych, za które musiał zapłacić Maciek...

LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY, OPINIE]

LA NONNA SICILIANA TORUŃ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [OPINIE]

Po Kuchennych Rewolucjach w La Nonna Siciliana króluje kuchnia sycylijska, której podstawę stanowią świeże warzywa i owoce: pomidory, bakłażany, papryki, karczochy, wspaniałe słodkie cytrusy, a także oliwki. Z warzyw powstaje wiele potraw, są dodawane do makaronów, mięs, ryb i owoców morza. Przyrządza się z nich doskonałe przekąski, zupy i dania główne.

Jedzenie poezja szkoda tylko,że tak mało stolików mają bo czasami trzeba postać w kolejce- uważa pan Maciej, klient La Nonny Siciliany.

-Nie wiem, czy krótka zapowiedź mnie nie zwiodła, ale mam wrażenie że znam tego Pana (wygląda jak Włoch trochę) z restauracji La Nonna z Bydgoszczy która już nie istnieje? Jedzenie było nawet ok ale szybko zamknęli interes ciekawe czemu?- zastanawia się jedna z internautek na profilu Kuchennych Rewolucji.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze 10

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

P
POLKA
Absolutnie i pod zadnym pozorem nie jedzcie w tej knajpie. Szef kuchni nie uznaje polskich standardów i dla niego 3dniowa ryba leżąca w lodówce to świeży towar. Tu ani smaku , ani aromatu, ani dbania o klienta.
M
Marta
Nie wiem, skąd tyle negatywnych komentarzy. Jedzenie pyszne, krótki czas oczekiwania mimo, że większość stolików była zajęta. Jak się idzie w 10 osób i każda coś innego zamawia, dania muszą być podane jednocześnie więc może dlatego komuś się dłużyło. Co do rewolucji żołądkowych, mam wrażliwy żołądek i po opiniach trochę się bałam, ale wszystko było świeże i pyszne
M
Marta
Nie wiem, skąd tyle negatywnych komentarzy. Jedzenie pyszne, krótki czas oczekiwania mimo, że większość stolików była zajęta. Jak się idzie w 10 osób i każda coś innego zamawia, dania muszą być podane jednocześnie więc może dlatego komuś się dłużyło. Co do rewolucji żołądkowych, mam wrażliwy żołądek i po opiniach trochę się bałam, ale wszystko było świeże i pyszne
E
Emi
Też byliśmy 1 maja 2017r. Również czas oczekiwania na danie ponad godzinę. Byliśmy dość znaczna grupa 10 osobowa w tym z dziećmi. Dwie osoby z nas skusily się na danie p. Magdy po rewolucjach. Danie to stek z tunczyka nie tani bo 59 zł. Oboje mieliśmy straszna rewolucje , niestety zaladkową kończąca się wizyta w szpitalu, z koniecznoscia podania lekow i kroplowek nawadniajacych. Tego dania nie polecam . Uważajcie.
M
Monika
Wybrałam się specjalnie 1 maja do restauracji La Nonna Siciliana, aby spróbować potraw po rewolucji. Zadzwonilam wcześniej dowiadując się, że nie można zrobić rezerwacji. W restauracji czas oczekiwania na stolik 2h, a na jedzenie 1,5. Widać rewolucja Pani Gessler przerosła właściciela. Ku memu zdumieniu sala na dole miala 95 procent dostępnych miejsc. Okazało się, że obowiązuje tam rezerwacja. Zaczęłam te kwestię wyjaśniać i nagle miejsce się znalazło. 1,5h oczekiwania na danie. Dużo podróżuję i nie spotkałam jeszcze restauracji, która mając wolne miejsca nie chce zarobić, bo kuchnia nie potrafi wydać posiłków na czas. Moze właściciel
I szef kuchni powinni pojechać zagranicę i zobaczyć na czym polega właściwa obsługa klienta!!!!
k
kubota
Ceny - na Toruń trochę wysokie, ale do przeżycia jeśli jedzenie było by ich warte. Wczoraj zamówiłem stek z tuńczyka, zostałem zapytany o stopień wysmażenia - lubię medium miał być medium i co dostałem: kawałek ryby, grubości między 0,5 cm do max 1 cm - wysuszony strasznie i do tego wg mojego gustu i mojej partnerki - za słony. OK to był mój pierwszy stek z ryby (wcześniej jadłem tylko wołowe) i nie miałem doświadczenia ale jak czytam i oglądam jak powinny wyglądać steki - ten nawet trochę tego nie przypominał ani tym bardziej tego z programu Magdy.
Eskalopki, które zamówiła moja towarzyszka - również wg nas nie były takie jakie powinny. Były po prostu przeciągnięte - suche jakby kilkukrotnie za długo je smażyli. Poza tym były też bardzo cienkie.
Natomiast wystrój bardzo ładny, wino też było bardzo dobre, ale co z tego jak główna potrawa została tak popsuta. Ja już na pewno więcej tutaj nie przyjdę.
s
skóra i kość
a ja tam zajrzę i coś przekąszę i z tym włoskim przekrętem bym sobie zrobił fotę
ł
łowca głów
Czy ktoś zna lub wie jak nazywają się młodzi kucharze z tego odcinka, imiona nazwizka a może jakiś kontakt. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
??
w Polsce
Italian House serwujące dania kuchni azjatyckiej.
Ręce i majtki opadają.
E
Ewa
Serio? Byłam tam raz wiecej nie pojde jedzenie porażka a kelnerki zero pojęcia o kuchni włoskiej!
Więcej informacji na stronie głównej Express Ilustrowany
Dodaj ogłoszenie