Magda Gessler odwiedziła łódzką restaurację Do Syta jesienią 2013 r. Program o metamorfozie lokalu wyemitowano we wrześniu. Serwująca rodzinne obiady jadłodajnia przy ul. Koniczynowej (róg ul. Zgierskiej i Truskawkowej) zmieniła się w restaurację Pod Jabłonką, a specjalnością lokalu stał się kotlet z karkówki Magdy Gessler.
Już poprzednia powtórka "Kuchennych rewolucji" z Łodzi spowodowała nową falę zainteresowania lokalem. Prawdopodobnie sobotnia emisja programu wywoła podobny efekt.
W menu Pod Jabłonką można znaleźć m.in: rosół domowy, zupa szczawiowa, zupa pomidorowa, flaki, pręga wołowa pod sosem chrzanowym z ziemniaczkami i surówką, strogonow z kluseczkami półfrancuskimi i surówką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?