1/12
Kruche babeczki z kakaowym kremem
Pyszne kruche babeczki z kakaową masą na mleku w proszku. Smakują, że palce lizać! Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Kruche babeczki z kakaowym kremem. Przygotowanie
Gotowe spody do kruchych babeczek można kupić w większości dużych sklepów spożywczych. Jeśli jednak wolisz, możesz zrobić je samodzielnie.
3/12
Kruche babeczki z kakaowym kremem. Ciasto – krok 1
By przygotować kruche spody, najpierw przesiej na stolnicę mąkę, dodaj masło i całość posiekaj. Następnie dodaj żółtka, cukier, odrobinę zimnej wody i szczyptę soli. Zagnieć kruche ciasto i schowaj do lodówki na minimum 30 minut.
4/12
Kruche babeczki z kakaowym kremem. Ciasto – krok 2
Porcje ciasta wałkuj na grubość ok. 3 mm. Wycinaj krążki i wylepiaj nimi foremki wysmarowane masłem. Nakłuj spody widelcem. Piecz ok. 12 minut w 180 stopniach.