Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Królewskie burgery z sosem musztardowo-paprykowym

(lb)
sfera
Mamy długi weekend, sezon grillowy, więc większość preferuje szybkie potrawy do przyrządzenia. Dla miłośników fast foodów to też nie lada gratka. Proponujemy królewskie hamburgery z sosem paprykowo-musztardowym.


Składniki:

- 200 g mięsa wołowego mielonego
- 1 mała cebula
- sól, pieprz do smaku
- 2 bułki do hamburgerów
- 2 plasterki sera żółtego
- 4 plasterki boczku wędzonego
- 2 liście sałaty
- 2 plasterki pomidora
- olej
- sos musztardowo-paprykowy.

Wykonanie: do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielką ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, grillowane plastry boczku i pomidora. Polać obficie sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak i przykryć drugą połówką bułki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany