Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Spore zainteresowanie wyjazdami na majówkę nad Mazury

Spore zainteresowanie wyjazdami na majówkę nad Mazury

Czarni lepsi od Arki w ostatnim meczu sezonu. Paweł Leończyk zakończył karierę

Czarni lepsi od Arki w ostatnim meczu sezonu. Paweł Leończyk zakończył karierę

Polecamy

Wielki sukces polskiego klubu! Triumf Dekorglassu Działdowo

Wielki sukces polskiego klubu! Triumf Dekorglassu Działdowo

Iga Świątek zalicza debiut. Polka na okładce legendarnej gry

Iga Świątek zalicza debiut. Polka na okładce legendarnej gry

Widzew - Raków  0:1. Mistrz Polski zakończył serię łódzkiej drużyny

Widzew - Raków 0:1. Mistrz Polski zakończył serię łódzkiej drużyny