Promocja, można powiedzieć, co nieco spóźniona...
Zanim zjesz loda, dokładnie obejrzyj
Trzeba uważać na te rozmrożone i ponownie zamrażane, które po rozpakowaniu wyglądają niepewnie mimo dobrej daty ważności. Takich lepiej nie jeść. Skutki mogą być opłakane.
Jeśli już po zjedzeniu lodów pojawią się wysoka gorączka, biegunka, bóle brzucha lub wymioty, to najprawdopodobniej oznacza, że lody oprócz tradycyjnych składników zawierały jeszcze dodatek bakterii chorobotwórczych: enterobakterii C, salmonelli lub listerii.
Wniosek: Nie wolno jeść produktów, które były powtórnie zamrożone – nawet, jeżeli mamy tylko takie podejrzenie. Nie należy też spożywać lodów z nieznanego, lub podejrzanego źródła.
ZOBACZ FILM: Lody nie tuczą - dietetyk obala mit. "Jemy i chudniemy"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?