Badania przeprowadzono w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Łodzi. Okazało się, że kiełki rzodkiewki pochodzące od jednego producenta z woj. śląskiego są zanieczyszczone, gdyż wyhodowano znaczną liczbę bakterii E. coli. Nie jest to jednak groźny szczep chorobotwórczy.
- Do zakażenia mogło dojść na etapie produkcji kiełków, ich pakowania lub mogło to być spowodowane nieprzestrzeganiem higieny przez pracowników - mówi dr Urszula Jędrzejczyk, powiatowy inspektor sanitarny w Łodzi.
- Być może zakażone były nasiona kiełków.
Więcej w dzisiejszym wydaniu Expressu Ilustrowanego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas