4/6 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Kiełbas śląskich jest w sklepach wiele, pochodzą od różnych producentów, różnią się składem, ceną i smakiem. Znaleźliśmy zatem także kiełbasę śląską z Sokołowa. Znana marka, dobra cena, bo 12,49 zł/kg, a do tego jak podają na opakowaniu wykonana według tradycyjnych receptur. I tu miłe zaskoczenie, bo oprócz wieprzowiny - 73 proc. w kiełbasie jest także 7 proc. wołowiny. Jest w niej też wprawdzie wzmacniacz smaku, bo bez tego wielu producentów nie może się już obejść, ale dodatkowej "chemii" ma mało. Jednak jeżeli chcemy być pewni jakości, zacznijmy od najwyższej półki, czyli takich kiełbas, w których kilogram wykonano z np. 1,1 kg mięsa. Tu bowiem nie ma już miejsca na dodatkowe wypełniacze. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy