1/8
Odpowiedni czas posolenia podczas przygotowania potrawy...
fot. Getty Images/Ivan-balvan/zdjęcie ilustracyjne

Solenie potraw

Odpowiedni czas posolenia podczas przygotowania potrawy wpłynie na jej strukturę, konsystencję, smak i aromat. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć sposób solenia najpopularniejszych dań.

2/8
Kremową i delikatną jajecznicę uzyskacie, gdy posolicie ją...
fot. 123rf.com/voltan1/zdjęcie ilustracyjne

Jajecznica

Kremową i delikatną jajecznicę uzyskacie, gdy posolicie ją tuż przed podaniem.

3/8
Smażone pieczarki i grzyby leśne warto posolić, dopiero gdy...
fot. 123rf.com/annapustynnikova/zdjęcie ilustracyjne

Smażone grzyby

Smażone pieczarki i grzyby leśne warto posolić, dopiero gdy będą usmażone na złoto. Sól nie wyciągnie z nich wody i grzyby pozostaną smaczne i jędrne.

4/8
Ryby warto posolić około 15 minut przed smażeniem.
fot. 123rf.com/lenyvavsha/zdjęcie ilustracyjne

Solenie smażonego karpia

Ryby warto posolić około 15 minut przed smażeniem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Gigantyczna borówka amerykańska i świeże zioła na balkon

Gigantyczna borówka amerykańska i świeże zioła na balkon

Ślub Śliwki i Gruszczyńskiej. Gwiazdy siatkówki na weselu nad Jeziorem Rożnowskim

Ślub Śliwki i Gruszczyńskiej. Gwiazdy siatkówki na weselu nad Jeziorem Rożnowskim

Pokaz siły i wytrzymałości w australijskim Perth. Nokaut w jedenastej rundzie [WIDEO]

Pokaz siły i wytrzymałości w australijskim Perth. Nokaut w jedenastej rundzie [WIDEO]

Zobacz również

Zmiana czasu do kosza i nowe zapisy w Kodeksie Karnym - Lewica w Łodzi

Zmiana czasu do kosza i nowe zapisy w Kodeksie Karnym - Lewica w Łodzi

Cugowski na start X edycji łódzkich Senioraliów

Cugowski na start X edycji łódzkich Senioraliów