Kętrzyn Zajazd pod Zamkiem Magda Gessler Kuchenne Rewolucje

(ls)
Magda Gessler
Magda Gessler
Zajazd pod zamkiem Kętrzyn. Magda Gessler zawitała do restauracji Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie. Lokal mieści się przy ul.Struga 3 A.

Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie

Restauracja Zajazd pod Zamkiem mieszcząca się u podnóża zamku w Kętrzynie, przy ul. Struga 3A, stała się kolejnym celem kulinarnych wypraw Magdy Gessler. Znana restauratorka trafiła tam nie przypadkiem... Choć restauracja Zajazd pod Zamkiem uważana jest za jadłodajnie "z wyższej półki" i naraża klientów na spory wydatek, to pracownicy nie zarabiają więcej...

- Nie doceniają nas - skarżą się w szczerej rozmowie z Magdą Gessler pracownicy Zajazdu pod Zamkiem.- Właścicielka szczodra nie jest...

Dlatego w tym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler rozpoczyna zmiany od zmian w mentalności...właścicielki.

Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie

Drugim problemem restauracji Zajazd pod Zamkiem był brak klientów wynikający z sezonowej popularności lokalu. Zimą Zajazd pod Zamkiem świecił pustkami, a pracownicy nudzili się na zapleczu.

Kętrzyn i kuchenna rewolucja Magda Gessler

Kiedyś Zajazd pod Zamkiem serwował nieciekawe dania kuchni polskiej, a kilkanaście lat temu była tu też kuchnia... azjatycka. Wszystko za sprawą zagranicznego kucharza i chwilowej mody na jedzenie ze wschodu. Od dziesięciu lat kuchnia była jedynie lokalna, ale też nie przyciągała gości.

Zajazd pod Zamkiem po Kuchennych Rewolucjach

Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie, menu, ceny

Restauracja Zajazd pod Zamkiem serwuje teraz dania kuchni polskiej z okresu międzywojennego. Królują mięsa, ale możemy tu też zjeść smaczne desery. Właściciele już mają więcej klientów i są zadowoleni z wizyty Magdy Gessler.

Po wizycie Magdy Gessler w restauracji Zajazd pod Zamkiem można zjeść m.in.: zupę z białych ryb za 10 zł, pączki nadziewane wątróbką za 9 zł, rosół za 6 zł, pierogi z dziczyzną (8 sztuk) za 18 zł, stek z jelenia z sosem z grzybów, pyzami i ziemniakami za 45 zł i schab z kostką na kapuście zasmażanej z puree ziemniaczanym za 19 zł.

Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie

"Restauracja serwuje tradycyjne dania kuchni polskiej oraz dania z grilla. W okresie letnim działa smażalnia ryb. W godzinach wieczornych muzyka na żywo, a w sezonie letnim ogród restauracyjny.
Posiadamy salę bankietową na 80 osób oraz strzeżony parking.
Oferujemy obsługę zjazdów,przyjęć, bankietów i imprez okolicznościowych" - widnieje na aktualnej stronie lokalu zajazd pod Zamkiem.

Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie

W zakładce na stronie restauracji można też odnaleźć ofertę noclegową lokalu. Nie ma tam natomiast słowa o tym, że restauracja przeszła kuchenną rewolucję Magdy Gessler. Czy restauratorka podpisze się pod zmianami?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze 10

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gosia
Po prostu horror. Porażka i nie da się opisać co więcej. Hot dogi na stacji w Mrągowie były rewelacyjne w porównaniu i przynajmniej ciepłe
G
Gosia
Po prostu horror. Porażka i nie da się opisać co więcej. Hot dogi na stacji w Mrągowie były rewelacyjne w porównaniu i przynajmniej ciepłe
t
telewidzka
Wystarczyło mi obejrzec program : wyniosłych, wrednych właścicieli i panie kucharki by wiedzieć, że moja noga tam nie stanie. Wkurzyła mnie Geslerowa, że nie zadbała o pracownice, szefową kuchni a wdzięczyła się do tej pustej, lodowatej właścicielki krowy , że nie pokazała widzom dlaczego odeszała szefowa kuchni. Wiadomo było po zachowaniu koszmarnych włascicieli, że nie podniosa pensji kucharkom, że wprowadzą na kuchnię nowy element (męski!) żeby rozbić jedność załogi, że zmusza do odejścia szefową kuchni, itd. Mam nadzieję, że kętrzynianie zagłosują nogami i doprowadza do plajty tych pazernych, tępych właścicieli. Oby tę restaurację przejeła dobra pani Ewa-szefowa kucharek wraz ze swoim zespołem albo żeby chociaż znalazła lepszą pracę, gdzie będzie doceniona. A durnych właścicieli zajazdu-cynicznego starego dziada i jego tępą dzidę bym przegnała!
S
Sylwia i Patryk
Podczas pobytu na mazurach zachęceni rewolucja wstąpiliśmy na obiad i faktycznie personel niezbyt miły poprosiliśmy o żurek z kiełbasą( kiełbasą bardzo słabej jakości rozpadała się żurek z torebki) następnie schabowy napewno był rozmrożony panierka odchodziła od mięsa i czuć było wodę a słony jak cholera nie dało się zjeść no i deser lody zwykle z pudełka bitą śmietaną gotowa że sklepu a rachunek i owszem nie polecam i napewno nigdy tam już nie zjemy
G
Gosc
Witam, wstapilismy na obiad, zamowilismy nie skaplikowane jedzenie ! schabowy na kapuscie, podane bardzo niechlujnie, jak za komuny, jedzenie zimne, ziemniaki nieswieze, podejrzewam ze odgrzewane kilka razy. Jedyny plus to mila kelnerka. Nie polecam!!!
A
Asia B.
Byłam dziś z całą rodzinką, nawet nie widzialam ze po jakiejś "rewolucji".
W porównaniu do tego jak kilka dni temu w Giżycku musiałam z małymi dziecmi czekać do godziny na obiad tu miłe zaskoczenie
A
Asia B.
Byłam dziś z całą rodzinką, nawet nie widzialam ze po jakiejś "rewolucji".
W porównaniu do tego jak kilka dni temu w Giżycku musiałam z małymi dziecmi czekać do godziny na obiad tu miłe zaskoczenie
J
Jerzy B
i znów sprzedają gówno za duże pieniądze, w przy drożnym barze za 10 zeta można lepiej zjeść. Zamówienie:1. barszcz z kołdunami z baraniny (barszcz z koncentratu, kołduny to mieszanka wieprzowiny z wołowiną) i schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną (schabowy przypalony nie przyprawiony, ziemniaki papkowate pewnie te z biedronki za 75 gr/kg, kapusta to nawet nie wiem czy leżała na patelni) cena 30 zł 2. rosół domowy (z kostek bulionowych z biedronki bo słony i nie smaczny, makaron gumowaty pewnie też z tych tańszych) żeberka w sosie miodowo-śliwkowym (same kości z byt mocno spieczone, sos mdły jakby był zrobiony dwa tygodnie wcześniej) cena 37 zł. 3. bez zupy gulasz z dzika (raczej z dzikiem miał nie wiele wspólnego) cena 28 zł. Po tej wielkiej rewolucji została ino facjata geslerowej w holu i nic nie znaczący dyplom, którym chętnie za jadło w tej cenie podtarłbym se tyłek.
m
masakra
Zamowienie inne niz bylo zamowione ani przepraszam ani pocaluj...... nigdy wiecej. Poprostu wyszlismy glodni
z
zawiedziona
Specjalnie pojechaliśmy w niedzielę około południa całą rodziną do tego zajazdu. Gdy weszliśmy (na sali nie było żadnego klienta) kelnerka stała tyłem pod ścianą i coś układała na stoliku. Nie odwróciła się do nas w ogóle i nie odpowiedziała na nasze powitanie. Poprosiliśmy o menu, kelnerka (nie odwracając się do nas nadal) podała nam przez ramie 2 sztuki menu. Nie widzieliśmy jej twarzy wcale. Siedliśmy przy stoliku, poczytaliśmy (ceny potraw były bardzo wysokie). Czekaliśmy kilkanaście minut, niestety kelnerka gdzieś przepadła, więc wstaliśmy i wyszliśmy. Z czymś takim jeszcze NIGDZIE I NIGDY nie spotkaliśmy się. Ponieważ w holu leżały wizytówki z numerami telefonów do właścicieli, zadzwoniliśmy do nich. Odpowiedź właściciela była następująca " wie pani, to nowa kelnerka, no co ja zrobię". Zatkało mnie, "ani przepraszam, ani ...."
OMIJAJCIE szerokim łukiem ten "zajazd".
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany
Dodaj ogłoszenie