Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Karmelowa ryba z porem [PRZEPIS] Smaczne danie na obiad z piekarnika

(lb)
Rybę przed pieczeniem polewamy ciemnozłotym karmelem i okładamy brokułami.
Rybę przed pieczeniem polewamy ciemnozłotym karmelem i okładamy brokułami. Sfera PR
Połączenie ryby morskiej ze słodkim karmelem czyni z tego dania niecodzienną potrawę. Dodatek warzyw sprawi, że będzie to pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny.

Składniki:

0,7 kg białej ryby morskiej (może być to łosoś, morszczuk, sola, dorsz lub mintaj) brokuły 1 średni por 1 pęczek koperku Sos koperkowy Tarsmak 0,5 szklanki cukru 2 łyżki oliwy.

Wykonanie:

Pora pociąć na grube plastry, podsmażyć na oliwie. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem. Z cukru przygotować na patelni karmel (na małym ogniu mieszając rozpuść w wodzie cukier, gotuj syrop bez mieszania do momentu aż zacznie ciemnieć od brzegów. Zamieszaj wyłącznie potrząsając patelnią). Wylej go potem na rybę. Różyczki brokułowe lekko podsmaż na odrobinie oliwy i wyłóż na rybę. Danie należy piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Polej sosem koperkowym.

Uwaga!
Potrawy nie solimy, bo zepsujemy jej smak!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany