Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

KARCZMA U WIENCKA KOMORÓW KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE]

(ls)
Tym razem Magda Gessler odwiedziła Komorów k/Warszawy. W tej niewielkiej miejscowości znajduje się Karczma u Wiencka - cel kulinarnych podróży znanej restauratorki. Jak przebiegną Kuchenne Rewolucje w Karczmie u Wiencka w Komorowie? Jak znana restauratorka zmieni MENU lokalu? Czy potrawy będą smakować gościom? Jakie są ich OPINIE o Karczmie u Wiencka w Komorowie?

KARCZMA U WIENCKA KOMORÓW KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE]

- Czy golonka jest słodka? - zapytała Magda Gessler podczas pierwszej wizyty w restauracji Karczma u Wiencka w podwarszawskim Komorowie. Tego -jak sie później okazało- nie byli pewni alni pracownicy ani kucharze. -Wesołe miasteczko k..., a nie knajpa.

KARCZMA U WIENCKA KOMORÓW- czytaj więcej

KARCZMA U WIENCKA KOMORÓW KUCHENNE

Nerwy Magdzie Gessler towarzyszyły nie tylko podczas pierwszej wuzyty w Karczmie u Wiencka. Później było jeszcze gorzej.
- Śmierdzi ta kuchnia od tego syfu!. - wykrzuykiwała podczas kontroli zaplecza restauracji Magda Gessler. - Choćbym stanęła na głowie, to ja na to nic nie poradzę. Ktoś mnie będzie musiał mocno namaiać do wejścia z powrotem do tego gó...!- podsumowała.

KARCZMA U WIENCKA KOMORÓW KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE]

Karczma u Wiencka mieści się tuż obok stacji kolejki podmiejskiej w Komorowie. Założyli ją dwa lata temu małżeństwo - Michał i Marzena. Byłą to inwestycja życia, choć oboje niewiele mają wspólnego z gastronomią.

KARCZMA U WIENCKA KOMORÓW KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE]

Poczatki były trudne, ale zwykle tak bywa z nowym interesem. Przynajmniej małżeństwo tak tłumaczyło sobie straty w biznesie. Z czasem przyszły problemy z personelem, który bez skrupułów wykorzystywał brak wiedzy swoich szefów. Karczma u Wiencka serwowała kuchnie polską, ale niestety potrawy - m.in. przez brak wiedzy kulinearnej Marzeny i Michała - z dnia na dzień stawały się coraz gorsze.

KARCZMA U WIENCKA KOMORÓW KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE]

Karczmę „U Wiencka” w końcu przestali odwiedzać goście. Sytuacja stała się beznadziejna, gdy zwolnili się wszyscy kucharze i trzeba było zamknąć restaurację do momentu znalezienia nowych pracowników.

KARCZMA U WIENCKA KOMORÓW KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE]

Nowi pracownicy są bardziej lojalni i godni zaufania. jako, że Marzena pracuje gdzie indziej do restauracji wpada tylko wieczorami. Zarządzaniem restauracji zajmuje się Michał. Czy robi to dobrze? Czy nowi pracownicy rzeczywiście są godni zaufania i czy maja umiejętności, które doceni magda Gessler? Przekonamy sie w najbliższym odcinku Kuchennych Rewolucji.

EL TORO KUCHENNE REWOLUCJE W ŁODZI

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany