Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Joanna Brodzik napisała książkę o gotowaniu. Wyznała, że nie stosuje diet ani... cukru

r-bo
Joanna Brodzik wydała swoją książkę o gotowaniu „Umami. Opowieści i przepisy".

W niej oprócz wyjątkowych przepisów znajdziemy wiele anegdot z życia aktorki. Jeden z rozdziałów został przewrotnie nazwany „Cukier krzepi". Jednak gwiazda zrezygnowała z jedzenia go lata temu. W książce wyjaśnia, dlaczego podjęła taką decyzję.

„Cukier krzepi" to hasło wymyślone przez Melchiora Wańkowicza przed II wojną światową, zresztą niezwykle chwytne, bardzo trafne i brzemienne w skutki. Tak, ja wiele lat temu dokonałam wyboru, że z białego cukru zrezygnowałam, ale nie jest to dla mnie w żadnym sensie ograniczenie. W „Umami" jest więc rozdział, w którym pokazuję, jak można cieszyć się słodkościami świata bez używania białego cukru - mówiła w rozmowie z Plejadą.

Aktorka od lat zachwyca figurą. Joanna Brodzik sama przyrządza swoje posiłki i trzeba przyznać, że trudno byłoby je nazwać dietetycznymi. Sama przyznaje, że nie jest fanką diet.

Czy ja wyglądam na kogoś, kto napisałby książkę o dietach? Ja napisałam o tym, że jedzenie przede wszystkim jest dla mnie źródłem radości i możliwości spotkania, doświadczenia bliskości z innymi ludźmi. Bardzo bym nie chciała kiedykolwiek doświadczyć takiej sytuacji, że zamiast z nimi biesiadować, musiałabym się z nimi odżywiać twierdzi.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany