Na pizzy sprawdzą się ser żółty Gouda i ser Podlaski, które po podgrzaniu dobrze się topią i ciągną, wydobywając smak dania. Jeśli chcemy, aby smak i aromat sera był dominujący, zrezygnujmy z innych wyrazistych dodatków.
Amatorzy sera mogą skomponować pizzę z kilku jego rodzajów, tak by tworzyła harmonijną całość. Z powodzeniem można użyć edamskiego lub morskiego. Aby ser łatwo i szybko rozprowadził się na pizzy, dobrze jest go schłodzić w lodówce, a następnie zetrzeć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie
- Dramat Roksany: przyleciała do teściowej WYNAJĘTYM helikopterem! Oszczędza na własny?
- Pazura wziął kolejny ślub poza granicami Polski. Nikt się tego po nim nie spodziewał
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć