Jak zrobić pożywne meksykańskie burrito? [PRZEPIS]

(MJ)
Aby tortille były jeszcze pożywniejsza możesz dodać ryż, a nawet kasze.
Aby tortille były jeszcze pożywniejsza możesz dodać ryż, a nawet kasze. mat.pras.
Przygotowując tygodniowe menu warto zainspirować się potrawami z innych części świata, które nie tylko wprowadzą nowe akcenty do naszej kuchni, ale też pokazują ciekawe sposoby na wykorzystanie znanych nam produktów.

Warto wzbogacić codzienne menu o dania kuchni innych narodów

Jak połączyć zagraniczną kulturę z polskimi smakami? Wystarczy wykorzystać zasoby domowej spiżarni i sięgnąć po odpowiednią kompozycję ziół i przypraw - przekonuje szef kuchni marki Kamis - Maciej Wawryniuk i poleca burrito.

Składniki:

• 500g mielonego mięsa wołowo - wieprzowego

• 1 opakowanie pszennych tortilli

• 100g sera żółtego

• olej

• 1 słoik sosu meksykańskiego

• 1 łyżka liści kolendry

• sól morska w młynku.

Mięso podsmaż na patelni, dodaj sos meksykański i duś przez kilka minut. Dodaj kolendrę, dopraw do smaku solą (możesz dodać małą puszkę czerwonej fasoli). Tortille skrop wodą, podgrzej przez chwilę na patelni. Na każdej ułóż farsz i posyp startym żółtym serem. Następnie zawiń. Ułóż na patelni ryflowanej, przyciśnij i zapiekaj z obydwu stron przez około 2 minuty.

](http://www.expressilustrowany.pl/ "ZOBACZ TEŻ PROGNOZĘ POGODY NA CZTERY DNI [FILM}

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie