5/8
Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 4

Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.

6/8
Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 5

Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową kładź na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

7/8
Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni)...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę. Krok 6

Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni) przez pół godziny. Następnie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i w zależności od tego, jaką bezę lubisz, piecz ją jeszcze przez 30 minut (będzie miękka i ciągnąca w środku) lub przez godzinę (będzie bardziej chrupiąca).

8/8
Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę? Krok 7

Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym piekarniku do wystygnięcia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na shownews.pl

Polecamy

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Wtorek ze skokiem o tyczce w Łodzi

Wtorek ze skokiem o tyczce w Łodzi

Przerabiają klub Do Sopotu. Co to oznacza dla otwarcia? ZDJĘCIA

Przerabiają klub Do Sopotu. Co to oznacza dla otwarcia? ZDJĘCIA

Zobacz również

Przerabiają klub Do Sopotu. Co to oznacza dla otwarcia? ZDJĘCIA

Przerabiają klub Do Sopotu. Co to oznacza dla otwarcia? ZDJĘCIA

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD