Reprezentacja łódzkiego Zespołu Szkół Gastronomicznych „Gastronomik” wystąpiła w finale Pucharu Polski Carvingu 2019 podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych Polagra Gastro w Poznaniu. Już sama kwalifikacja do ścisłej czołówki świadczy o bardzo wysokim poziomie umiejętności i kreatywności łodzian. W zmaganiach konkursowych wykazali się uczniowie klasy IIa technikum gastronomicznego – Iga Kubica i Mateusz Pluciński. Oni swoją przygodę z carvingiem – czyli rzeźbieniem w warzywach i owocach oraz w wykonywaniu z nich dekoracji - rozpoczęli w listopadzie ubiegłego roku. Tematem pracy Igi były „Barwy jesieni”, a Mateusza – „Symbole Francji”. W konkursie wziął udział też ich nauczyciel, opiekun koła carvingowego Robert Sadowski. Jego tematem były „Tatry i TOPR”.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?