Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak wycinać dynie? Pokazali uczniowie łódzkiego "Gastronomika" ZDJĘCIA

Magdalena Jach
Magdalena Jach
fot. arch. ZSG Gastronomik
Uczniowie i nauczyciel łódzkiego Gastronomika w finale Pucharu Polski w Carvingu 2019

Reprezentacja łódzkiego Zespołu Szkół Gastronomicznych „Gastronomik” wystąpiła w finale Pucharu Polski Carvingu 2019 podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych Polagra Gastro w Poznaniu. Już sama kwalifikacja do ścisłej czołówki świadczy o bardzo wysokim poziomie umiejętności i kreatywności łodzian. W zmaganiach konkursowych wykazali się uczniowie klasy IIa technikum gastronomicznego – Iga Kubica i Mateusz Pluciński. Oni swoją przygodę z carvingiem – czyli rzeźbieniem w warzywach i owocach oraz w wykonywaniu z nich dekoracji - rozpoczęli w listopadzie ubiegłego roku. Tematem pracy Igi były „Barwy jesieni”, a Mateusza – „Symbole Francji”. W konkursie wziął udział też ich nauczyciel, opiekun koła carvingowego Robert Sadowski. Jego tematem były „Tatry i TOPR”.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany