5/12
Pesto
Kolejny fajny pomysł na wykorzystanie ziół to pesto. Taki zielony sos z ziół, orzeszków, parmezanu i oliwy można podać do makaronu, sałatek czy kanapek.
6/12
Masełko do ryby
Masełko ziołowe to świetny pomysł na wykorzystanie nadmiaru ziół. Można je zamrozić i w razie potrzeby odkroić kawałek i dodać do potrawy. To dobry sposób na szybkie pieczywo czosnkowe: wystarczy kawałek masła położyć na kromce chleba i zapiec.
7/12
Aromatyczne zioła
Zioła dodają potrawom aromatu, a nam cennych składników odżywczych. Warto dodawać je do naszych dań. Zobacz na kolejnych zdjęciach inne potrawy polecane na Instagramie Jamiego Olivera
8/12
Kolejnym sposobem proponowanym przez kucharza na wykorzystanie świeżej bazylii jest przygotowanie lodów truskawkowych z octem balsamicznym i bazylią.