1/5
Jedno jajko na twardo to zaledwie 70 kcal i aż 6-7 g białka.
fot. Yaraslau Mikheyeu/Getty Images

Jedno jajko na twardo to zaledwie 70 kcal i aż 6-7 g białka.

2/5
Jajka są źródłem wzorcowej jakości białka, więc ich dodatek...
fot. funandrejss/123RF

Jajka są źródłem wzorcowej jakości białka, więc ich dodatek do sałatki zmienia lekkie danie w pełnowartościowy posiłek.

3/5
Jajka najchętniej jadamy na śniadanie, często nie...
fot. kabvisio/123RF

Jajka najchętniej jadamy na śniadanie, często nie ograniczając się do jednej sztuki.

4/5
Jajka stanowią dobre źródło składników takich, jak witaminy...
fot. Enrico Mantegazza/unsplash.com

Jajka stanowią dobre źródło składników takich, jak witaminy A i D oraz z grupy B, a także siarki, żelaza, wapnia, cynku i selenu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Cugowski na start X edycji łódzkich Senioraliów

Cugowski na start X edycji łódzkich Senioraliów

7. Edycja Meczu Narodów im. Heleny Skrzydlewskiej i wielka parada motocykli

7. Edycja Meczu Narodów im. Heleny Skrzydlewskiej i wielka parada motocykli

Jordi Sanchez, piłkarz Widzewa: Siedem goli to zbyt mało jak na to, co potrafię

Jordi Sanchez, piłkarz Widzewa: Siedem goli to zbyt mało jak na to, co potrafię

Zobacz również

Gigantyczna borówka amerykańska i świeże zioła na balkon

NOWE
Gigantyczna borówka amerykańska i świeże zioła na balkon

Zmiana czasu do kosza i nowe zapisy w Kodeksie Karnym - Lewica w Łodzi

Zmiana czasu do kosza i nowe zapisy w Kodeksie Karnym - Lewica w Łodzi