Składniki
- 8 jajek
- pęczek koperku lub szczypiorku (według uznania)
- 2 łyżki majonezu lub jogurtu (według uznania)
- sól
- pieprz
- papryka ostra (według uznania)
- odrobina bułki tartej
- masło, margaryna lub olej do smażenia (według uznania)
Sposób przyrządzania:
Gotujemy jajka na twardo. Nie obieramy ze skorupki! Jak wystygną, ostrym nożem przekrawamy je wzdłuż jajka na pół, starając się nie uszkodzić skorupki.
Siekamy koperek lub szczypiorek (według uznania).
Do miseczki ostrożnie wyjmujemy łyżeczką jajka ze skorupek i przeciskamy przez specjalną kratkę do robienia sałatek, siekamy nożem, lub rozgniatamy widelcem. Do masy dodajemy odrobinę majonezu lub jogurtu naturalnego, jeśli chcemy wersję dietetyczną. Dodajemy pokrojony szczypiorek lub koperek (co kto lubi) i przyprawiamy do smaku według uznania solą, pieprzem lub papryką.
Napełniamy połówki skorupek farszem i wierzch jajka oprószamy bułką tartą.
Rozgrzewamy patelnię z masłem (najlepiej klarowanym, żeby się nie paliło), kładziemy połówki jajek farszem z bułką na patelnię i obsmażamy na złoty kolor. Kiedy bułeczka się przyrumieni, ostrożnie zdejmujemy jajka na półmisek.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie
- Dramat Roksany: przyleciała do teściowej WYNAJĘTYM helikopterem! Oszczędza na własny?
- Pazura wziął kolejny ślub poza granicami Polski. Nikt się tego po nim nie spodziewał
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć