Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Uroczysta pierwsza sesja nowej Rady Miasta Chełm z długą przerwą

Uroczysta pierwsza sesja nowej Rady Miasta Chełm z długą przerwą

Tragiczny wypadek z udziałem motocyklisty

Tragiczny wypadek z udziałem motocyklisty

Polecamy

Najnowszy ranking ATP. Gdzie jest Hubert Hurkacz?

Najnowszy ranking ATP. Gdzie jest Hubert Hurkacz?

ORLEN Wisła Płock zdobyła ORLEN Puchar Polski! Industria Kielce na kolanach

ORLEN Wisła Płock zdobyła ORLEN Puchar Polski! Industria Kielce na kolanach

Iga Świątek bije kolejne rekordy. To już 102. tydzień! Polka goni Justine Henin

Iga Świątek bije kolejne rekordy. To już 102. tydzień! Polka goni Justine Henin