1/31
Jaja jakich świat nie widział - i to w twojej kuchni. Aż 30 przepisów na każdą kieszeń
fot. 123rf
2/31
Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości...
fot. Pxhere.com

Jajka gotowane

Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości gotowania zależy jego konsystencja. O czym należy pamiętać? Jajka powinniśmy wyjąć z lodówki 15-20 minut przed gotowaniem. Jeśli nie mamy czasu, opłukujemy je pod ciepłą, bieżącą wodą – dzięki temu nie pękną w trakcie gotowana. Czas gotowania jajek liczymy od zagotowania się wody. Idealne jajko na miękko powinniśmy gotować ok. 4 minuty, natomiast te na twardo – nie dłużej niż 8-10 minut.

3/31
Prosta, poczciwa, niezastąpiona i pyszna. Uda się z każdego...
fot. Pxhere.com

Jajecznica

Prosta, poczciwa, niezastąpiona i pyszna. Uda się z każdego jajka i na każdym tłuszczu. Można dodać wszystko. Odrobina śmietanki pod koniec smażenia nada jej aksamitnej konsystencji.

4/31
Na rozpuszczony, rozgrzany tłuszcz wbijamy jajko i smażymy,...
fot. Pxhere.com

Jajka sadzone

Na rozpuszczony, rozgrzany tłuszcz wbijamy jajko i smażymy, aż białka będą ścięte, a żółtka lekko zgęstnieją. Prościej się nie da.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Sprawdź dzienny horoskop na sobotę 4 maja

Sprawdź dzienny horoskop na sobotę 4 maja

Tłumy łodzian wybrały się na popularne kąpielisko Młynek w Łodzi

Tłumy łodzian wybrały się na popularne kąpielisko Młynek w Łodzi

Składanie wieńców i salwa honorowa na ulicy Piotrkowskiej w Łodzi

Składanie wieńców i salwa honorowa na ulicy Piotrkowskiej w Łodzi

Zobacz również

Piłkarze ŁKS wywalczyli więcej punktów od Śląska. Jak to możliwe?

Piłkarze ŁKS wywalczyli więcej punktów od Śląska. Jak to możliwe?

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Wartą ZOBACZ WIDEO

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Wartą ZOBACZ WIDEO