Codziennie rano do kuchni we wszystkich lokalizacjach Ericpola (w Łodzi, Krakowie, Warszawie i Gnieźnie) będą dostarczane świeże owoce. Wstępnie czas akcji jest zaplanowany do kwietnia przyszłego roku, z możliwością jej przedłużenia. Spółka będzie też zachęcać swoich klientów i pracowników spółek zależnych w Szwecji, na Białorusi i Ukrainie.
- W Ericpolu pracuje 1.700 osób – mówi mówi Anna Smela Kjellin, wiceprezes zarządu Ericpol, prywatnie amatorka odmiany ligol. - Jeżeli każdy z naszych pracowników codziennie zje jedno jabłko, nie będzie to miało wielkiego przełożenia na sytuację polskich rolników. Wierzymy jednak, że dołączając do grupy firm „jabłkowych” tworzymy coraz większą całość i udowadniamy że razem możemy więcej, a jedzenie jabłek wszystkim wyjdzie na zdrowie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Były ukochany Maryli nieźle się urządził! Jasiński mieszka lepiej niż ona! | ZDJĘCIA
- Prywatne nagranie Sary James wyciska łzy z oczu. Oddała hołd ukochanej babci
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób