– „Gargoły” otworzyliśmy 8 czerwca 2019 r. Moim pomysłem na restaurację była kuchnia podhalańska. To nam całkiem wychodziło, ale brakowało gości. Przyszedł taki moment, w którym zorientowaliśmy się, że w przyszłym miesiącu nie będzie już z czego do biznesu dołożyć i wtedy zgłosiłam nas do „Kuchennych rewolucji” – mówi Sylwia Kuśmierczyk, szefowa kuchni w restauracji „Imber”, która prowadzi lokal wspólnie z mężem Ireneuszem. – Pierwsze nagrania programu już się odbyły, teraz czekamy na wizytę weryfikującą. Jako „Imber”, zgodnie z kierunkiem wskazanym nam przez panią Magdę Gessler, stawiamy na nowoczesną kuchnię żydowską. Myślę, że to bardzo dobry kierunek, zważywszy na historię naszego miasta oraz miejsce, w jakim się znajdujemy. Wszystko jest wreszcie spójne.
– Były płacze, były kłótnie. Na moment znaleźliśmy się na skraju wyczerpania emocjonalnego – wspomina nagrania do „Kuchennych rewolucji” Ireneusz Kuśmierczyk. – Zresztą, wszyscy będą mogli to zobaczyć, prawdopodobnie już w jesiennej ramówce stacji TVN.
W stworzonej przez Magdę Gessler karcie restauracji „Imber” jest m.in. tatar ze śledzia na pumperniklu, łosoś w sosie szałwiowym, pulpety baranie zapiekane w sosie, pierogi z baraniną, wołowa i warzywna szakszuka, ale też chalaburger – burger wołowy na chałce i niezwykły sernik paschalny na bazie bryndzy.
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?