- Restauracja i kuchnia są już gotowe - mówi Maciej Łobejko, dyrektor hotelu. - Szkolą się ich pracownicy. Pokoje są w dużej części wyposażone, brakuje tylko obrazów i powleczeń pościeli.
W hotelu jest 150 miejsc w 115 pokojach jedno- i dwuosobowych. W podziemiach znajduje się restauracja U Kretschmera, bar oraz pięć sal konferencyjnych.
Szefem kuchni jest Krzysztof Nowacki, który wcześniej przez dziesięć lat pracował w Sheratonie w Warszawie i przez dwa lata w Sheratonie we Frankfurcie nad Menem.
Hotelowe wnętrza są urządzone w stylu lat pięćdziesiątych, o czym świadczą m.in. krzesła i stoliki na charakterystycznych cienkich nóżkach.
Obiekty przy ul. Kopernika 60/64 wzniósł pod koniec XIX wieku Karol Kretschmer. W 1895 r. uruchomił w nich fabryki tkanin kortowych i chustek wełnianych. W 1925 r. zabudowania przejął Państwowy Monopol Tytoniowy. Warszawski inwestor kupił nieruchomość za 11 mln zł na początku 2007 r. Wcześniej przez kilka lat budynki, wtedy już Łódzkiej Wytwórni Papierosów SA w Upadłości, nie mogły znaleźć właściciela.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?