Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Hamburger z masłem orzechowym [PRZEPIS]

(IZJ)
Dodatek masła orzechowego podkreśla smak wołowiny i boczku.
Dodatek masła orzechowego podkreśla smak wołowiny i boczku.
Hamburger, to obecnie danie jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Na jego pierwotną wersję z 1904 r. składał się jedynie kotlet mielony, grillowana bułka, sałata i musztarda z majonezem. Dzisiaj jest już wiele odmian tej potrawy. Może być też tradycyjny burger w niespotykanym wydaniu, czyli z masłem orzechowym. Dodatek masła orzechowego znakomicie podkreśla smak wołowiny i boczku.


Składniki:

150 g mielonej wołowiny

bułka do burgerów

łyżka masła orzechowego

sałata, pomidor

3 plasterki wędzonego boczku

czerwona cebula

sos barbecue

sól i pieprz

Przygotowanie:

Wołowinę mieszamy z dwiema łyżkami sosu barbecue i doprawimy solą oraz pieprzem. Formujemy kotleta i grillujemy do momentu, aż uzyska on pożądany stopień wysmażenia. Boczek grilluje-my, aż będzie chrupki. Warzywa myjemy, cebulę kroimy w piórka, a pomidora na plasterki. Na bułce kładziemy sałatę, ugrillowaną wołowinę, łyżkę masła orzechowego, bekon, pomidora i cebulę.

MAGDALENA ŻUK - NOWE FAKTY, OKOLICZNOŚCI ŚMIERCI, WYNIKI SEKCJI ZWŁOK MAGDALENY ŻUK FILM
Życzenia imieninowe, życzenia na imieniny, wierszyki na imieniny
FIDGET SPINNER. Co to jest Fidget Spinner?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany