Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grzybowa, pierogi i... krewetki. Wigilia z restauracji

(g)
Coraz więcej łodzian zamawia w firmach cateringowych i restauracjach potrawy na wigilijny stół. – Pierwsze zamówienia mieliśmy w połowie listopada – mówi Justyna Bramber z restauracji przy ul. Wróblewskiego. – Z dnia na dzień jest ich coraz więcej. Powodzeniem cieszą się tradycyjne świąteczne potrawy: pierogi z grzybami i kapustą, zupa grzybowa, barszcz czerwony, ryby. Mamy też pytania o menu na tzw. nowoczesne wigilie. Jako jedno z dań proponujemy pomidory faszerowane krewetkami.

Wigilia w Radomiu. Chytra baba w akcji- FILM

Ile kosztują wigilijne potrawy na wynos? Porcja pierogów to wydatek od 8 do 12 zł, zupy grzybowej od 6 do 10 zł, za faszerowanego pstrąga trzeba zapłacić zaś 10 zł (100 g), za łososia nawet 18 zł.

Tania wigilia dla czterech osób

Wigilia bez karpia: W aśramie u Sathyi Sai Baby (ZDJĘCIA)

Ile kosztują wigilijne potrawy na wynos? Porcja pierogów to wydatek od 8 do 12 zł, zupy grzybowej od 6 do 10 zł, za faszerowanego pstrąga trzeba zapłacić zaś 10 zł (100 g), za łososia nawet 18 zł. Dostępne są też zestawy wigilijne. Za 45 zł otrzymamy np. barszcz czerwony z kołdunami, pierogi z kapustą i grzybami, mirunę w cieście naleśnikowym, kapustę z grochem, śledzia pod pierzynką, jajka dekorowane, sałatkę jarzynową i pieczywo.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany