Francuskie sakiewki ze szpinakiem i orzechami [PRZEPIS] Przekąska na karnawałową zabawę

(mr)
Karnawał rozpoczęty, więc czas na robienie pysznych przekąsek na imprezy i nie tylko. Łatwe i szybkie do zrobienia. Polecamy.

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
200 g mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
75 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
50 g sezamu
100 g suszonych fig
1 łyżka oliwy
sól i pieprz do smaku
1 żółtko

Ciasto francuskie o temperaturze pokojowej pokroić w prostokąty. Na patelni podsmażyć na oliwie szpinak z posiekanym czosnkiem. Dodać posiekane orzechy włoskie, pokrojone drobno figi oraz sól i pieprz. Po wystudzeniu gotowy farsz ułożyć na cieście. Uformować z niego sakiewki, gotowe posmarować żółtkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180 st. C. Piec ok. 20 minut aż sakiewki delikatnie się przyrumienią.

Czytaj także w Expressie Ilustrowanym:
Wierszyki na Dzień Babci i Dzień Dziadka
ŻYCZENIA NA OSIEMNASTKĘ
ŻYCZENIA NA 40 URODZINY
ŚREDNIA DŁUGOŚĆ PENISA...
ŻYCZENIA NA ŚLUB. WIERSZYKI ŚLUBNE [ŚMIESZNE, KRÓTKIE]
SKARPETKI ZŁUSZCZAJĄCE [GDZIE KUPIĆ, CENA, OPINIE]
Przegląd samochodu CENA
ŚMIESZNE WIERSZYKI URODZINOWE, ZABAWNE SMSY NA URODZINY

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie