CZELADŹ LAWENDOWY DOM PRZED WIZYTĄ MAGDY GESSLER
Właścicielami restauracji Lawendowy Dom w Czeladzi są Małgosia i Marcin. Marcin jest doświadczonym kucharzem. Przez 9 lat pracował na tym stanowisku w dużych, renomowanych hotelach. Decyzja o nazwie restauracji zapadła spontanicznie.
Małgosia do nazwy dopasowała wystrój: białe kredensy i białe stoły na tle lawendowych ścian. Trudno było jednak małżeństwu zdecydować się na charakterystyczne menu lokalu. Nie mieli pomysłu, nie wiedzieli, co wprowadzić do menu.
KUCHENNE REWOLUCJE W CZELADZI PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI
Małgosia to miłośniczka herbat, dlatego traktowała Lawendowy Dom jako coś w rodzaju kawiarni.Na wejściu witał gości kredens z wyborem mocno aromatyzowanych herbat oraz kawałki ciasta. Marcin natomiast w „Lawendowym domu” łączy wszystkie potrawy świata. W menu jest sałatka Cezar, i meksykańskie enchiladas. W lokalu serwują też dania kuchni polskiej takich jak: gołąbki z kapusty włoskiej podawane z kaszą gryczaną.
KUCHENNE REWOLUCJE W CZELADZI: FRANCUSKA BAJADERA ZAMIAST LAWENDOWEGO DOMU
Niestety taka koncepcja restauracji nie podoba się gościom i nie przyciąga klientów. Małżeństwo liczy straty, pracownicy i właściciele są załamani. Dodatkowo na portalach społecznościowych pojawiły się niepochlebne wpisy, krytykujące właścicieli, potrawy. Marcin nie przyjmuje słów krytyki - krytyczne opinie traktuje jako zwykły „hejt internetowy”. Czy Magda Gessler otworzy mu oczy?
FRANCUSKA BAJADERA, MAGDA GESSLER I ZMIANY
Już w pierwszym odcinku gorący temperament Magdy Gessler dał o sobie znać.
- Do roboty- wykrzykiwała we Francuskiej bajaderze znana restauratorka podczas kręcenia programu. -Co to ma być? -pytała i wskazywała przedmioty znajdujące się we wnętrzu lokalu. Było gorąco! Ale złość, nerwy i łzy przyniosły pozytywne zmiany. zresztą sami oceńcie.
FRANCUSKA BAJADERA CZELADŹ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MENU
Restauracja Francuska Bajadera po wizycie Magdy Gessler serwuje gościom kuchnię prowansalską. Prowansalska kuchnia jest naturalna i zdrowa, to jedzenie z Lazurowego Wybrzeża, jest aromatyczna i świeża. Przekąski są lekkie i orzeźwiające, natomiast zupy - rozgrzewające zupy. Tak też wygląda MENU FRANCUSKIEJ BAJADERY. Oprócz lekkich przekąsek, restauracja serwuje gorące potrawy mięsne.
- Bagietki z migdałowym ali oli
- Kurczak w sosie śmietanowo-winnym
- zupa cebulowa
- zupa krem z cukinii
- bagietki z wędzoną papryką
- ratatouille
- polędwiczki wieprzowe
- cassoulet
CZELADŹ FRANCUSKA BAJADERA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH OPINIE
-Wystrój super, miejsce bardzo klimatyczne. Ale czy to przed Rewolucjami, czy po - ciągle brakuje tego "czegoś".
Jedzenie, szczerze mówiąc, bez szału. Miałam okazję jeść kurczaka w sosie śmietanowo-winnym, bagietkę pani Magdy Gessler i spróbować zupy cebulowej, która swoją drogą, smakuje jak z torebki- pisze pani Magda na stronie restauracji Francuska Bajadera.
- Grzanki z wędzona papryka bardzo dobre, zupa krem z cukinii przepyszna, zupa cebula bardzo dobra, ratatuj ok. Schody zaczęły się przy zamówieniu herbaty - kelnerka przyniosła kubek mimo, że był zamówiony dzbanek- opowiada pani Ewa swoją wizytę we Francuskiej Bajaderze.
Francuska Bajadera w Czeladzi: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler
Restauracja otrzymała rekomendację Magdy Gessler
Te produkty powodują cukrzycę u Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kochało się w nim pół Polski. Nie uwierzysz, jak teraz wygląda Makowiecki!
- Miszczak zrobił z Romanowskiej gwiazdę. Osoba z planu mówi, jaka jest naprawdę
- Za komunię u Magdy Gessler zapłacisz krocie! Cena za talerzyk jest powalająca
- Wielkanoc u Derpienski. Tak powinny wyglądać święta każdej SZANUJĄCEJ SIĘ kobiety