reklama

Francuska Bajadera Czeladź po Kuchennych Rewolucjach MENU, CENY, OPINIE

(ls)Zaktualizowano 
CZELADŹ FRANCUSKA BAJADERA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER FRANCUSKA BAJADERA
Ruszył nowy sezon Kuchennych Rewolucji. W pierwszym odcinku Magda Gessler pojechała odwiedziła Czeladź, gdzie przy ul. Katowickiej 2A mieści się restauracja Lawendowy Dom. Podczas rewolucji sporo się działo. Były nerwy, krzyki i płacz. Ostatecznie lokal nie zachował swojej nazwy. Magda Gessler zaproponowała, żeby Lawendowy Dom zamienił się we Francuską Bajaderę. Jak znana restauratorka odmieniła menu? Czy Kuchenne Rewolucje, przeprowadzone we Francuskiej Bajaderze w Czeladzi, przyniosły pozytywne zmiany? Jakie są opinie gości o Francuskiej Bajaderze?

CZELADŹ LAWENDOWY DOM PRZED WIZYTĄ MAGDY GESSLER

Właścicielami restauracji Lawendowy Dom w Czeladzi są Małgosia i Marcin. Marcin jest doświadczonym kucharzem. Przez 9 lat pracował na tym stanowisku w dużych, renomowanych hotelach. Decyzja o nazwie restauracji zapadła spontanicznie.
Małgosia do nazwy dopasowała wystrój: białe kredensy i białe stoły na tle lawendowych ścian. Trudno było jednak małżeństwu zdecydować się na charakterystyczne menu lokalu. Nie mieli pomysłu, nie wiedzieli, co wprowadzić do menu.

KUCHENNE REWOLUCJE W CZELADZI PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI

Małgosia to miłośniczka herbat, dlatego traktowała Lawendowy Dom jako coś w rodzaju kawiarni.Na wejściu witał gości kredens z wyborem mocno aromatyzowanych herbat oraz kawałki ciasta. Marcin natomiast w „Lawendowym domu” łączy wszystkie potrawy świata. W menu jest sałatka Cezar, i meksykańskie enchiladas. W lokalu serwują też dania kuchni polskiej takich jak: gołąbki z kapusty włoskiej podawane z kaszą gryczaną.

KUCHENNE REWOLUCJE W CZELADZI: FRANCUSKA BAJADERA ZAMIAST LAWENDOWEGO DOMU

Niestety taka koncepcja restauracji nie podoba się gościom i nie przyciąga klientów. Małżeństwo liczy straty, pracownicy i właściciele są załamani. Dodatkowo na portalach społecznościowych pojawiły się niepochlebne wpisy, krytykujące właścicieli, potrawy. Marcin nie przyjmuje słów krytyki - krytyczne opinie traktuje jako zwykły „hejt internetowy”. Czy Magda Gessler otworzy mu oczy?



FRANCUSKA BAJADERA, MAGDA GESSLER I ZMIANY

Już w pierwszym odcinku gorący temperament Magdy Gessler dał o sobie znać.
- Do roboty- wykrzykiwała we Francuskiej bajaderze znana restauratorka podczas kręcenia programu. -Co to ma być? -pytała i wskazywała przedmioty znajdujące się we wnętrzu lokalu. Było gorąco! Ale złość, nerwy i łzy przyniosły pozytywne zmiany. zresztą sami oceńcie.

FRANCUSKA BAJADERA CZELADŹ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MENU

Restauracja Francuska Bajadera po wizycie Magdy Gessler serwuje gościom kuchnię prowansalską. Prowansalska kuchnia jest naturalna i zdrowa, to jedzenie z Lazurowego Wybrzeża, jest aromatyczna i świeża. Przekąski są lekkie i orzeźwiające, natomiast zupy - rozgrzewające zupy. Tak też wygląda MENU FRANCUSKIEJ BAJADERY. Oprócz lekkich przekąsek, restauracja serwuje gorące potrawy mięsne.

  • Bagietki z migdałowym ali oli
  • Kurczak w sosie śmietanowo-winnym
  • zupa cebulowa
  • zupa krem z cukinii
  • bagietki z wędzoną papryką
  • ratatouille
  • polędwiczki wieprzowe
  • cassoulet


CZELADŹ FRANCUSKA BAJADERA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH OPINIE

-Wystrój super, miejsce bardzo klimatyczne. Ale czy to przed Rewolucjami, czy po - ciągle brakuje tego "czegoś".
Jedzenie, szczerze mówiąc, bez szału. Miałam okazję jeść kurczaka w sosie śmietanowo-winnym, bagietkę pani Magdy Gessler i spróbować zupy cebulowej, która swoją drogą, smakuje jak z torebki- pisze pani Magda na stronie restauracji Francuska Bajadera.

- Grzanki z wędzona papryka bardzo dobre, zupa krem z cukinii przepyszna, zupa cebula bardzo dobra, ratatuj ok. Schody zaczęły się przy zamówieniu herbaty - kelnerka przyniosła kubek mimo, że był zamówiony dzbanek- opowiada pani Ewa swoją wizytę we Francuskiej Bajaderze.

Francuska Bajadera w Czeladzi: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Restauracja otrzymała rekomendację Magdy Gessler

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 15

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość

Ma być kur.. Smacznie! a [wulgaryzm]i... O nazwie restauracji bajadera kur.. Ludzie ogarnijcie się może tam być napisane kur.. Co daje dup.. I co nie wejdziesz? Weźcie rozbieg i [wulgaryzm]n... Się w ścianę, tępe OSŁY ZAWSZE ZNAJDZIE SIĘ JAKIŚ KRETYN oO

G
Gość

Istne dziadostwo Teraz króluja tam obiady pracownicze Nie polecam

N
Niezadowolona

Kurczak w sosie w gardle mi stawał jak stara podeszwa. Zupa krem z cukini.. nic wspólnego nie miała ze smakiem zupy która zamówiłam... jak rosół i nie krem. ...nie polecam.

a
ata

Nikt nie jest alfa i omega, a Madzia jest naszym skarbem narodowym. Uwielbiam ja !!!

e
ela

i bardzo dobrze,że to napisałaś bo Gesslerowa myśli,że wszystkie rozumy pozjadała,zarozumiałe babsko

A
Ala 2

Pomieszanie z poplątaniem!
Bajadera jest hinduska!

S
Smakosz

Znaczenia słowa "bajadera":
1. hinduska tancerka kultowa, pełniąca służbę przy świątyni Buddy; almeja
2. dawna tkanina indyjska w poprzeczne, kolorowe pasy
I co to ma wspólnego z Francją?

B
Bogusia

Zarezerwowałam stolik dla trzech osób na godz 13,30 ( obiad ). Po przybyciu właściciel chciał nas posadzić do stolika dla dzieci ( 2 stoliki dla dzieci przy barze ), bo innych nie było.Kolana miałam wyżej od blatu stolika. Jak miałam zjeść tego mi nie powiedziano.Podziękowałam i wyszliśmy.

B
Bogumiła

Zarezerwowałam stolik dla trzech osób na godz 13,30 ( obiad ). Po przybyciu właściciel chciał nas posadzić do stolika dla dzieci ( 2 stoliki dla dzieci przy barze ), bo innych nie było.Kolana miałam wyżej od blatu stolika. Jak miałam zjeść tego mi nie powiedziano.Podziękowałam i wyszliśmy.

G
Gość

nie zgadzam się z autorką programu na temat właścicieli miałam okazie poznać to małżeństwo w stosunku co do moich gości byli bardzo grzeczni, mili.Robiłam tam dwie imprezy ,zawsze byliśmy traktowani bardzo dobrze bez żadnych komentarzy ze strony pracowników a dodatkowo powiem ze właściciele na koniec okazali się wyjątkowo uczciwymi restauratorami.Jeżeli chodzi o potrawy wcale nie były złe jak ktoś lubi delikatne to było to smaczne .

J
Ja

Ja się w mowie potocznej nie spotkałem z taki określeniem

G
Gość

Uwielbiam magdę Gessler i popieram wszystkie zmiany, które wprowadza- w przypadku Francuskiej bajadery zgadzam się z jej opinią

G
Gość

Jak tylko będę w czeladzi odwiedzę restaurację francuska bajadera

D
Donis

Czy producent tego programu wie, że w mowie potocznej bajadera znaczy prostytutka w podeszłym wieku? Ta nowa nazwa z pewnością właścicielom pomoże: "Stara francuska ku..." - Gratulacje:)))

W
Wannesa

Dziwne dla mnie jest to, ze sie podaje w programie info, ze potrawy pochodza z Prowansji, a nie jest to prawdziwe. Cassoullet to potrawa z Langwedocji nie z Prowansji! Mieszkam we Francji i znam te kuchnie bardzo dobrze!

Dodaj ogłoszenie