Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Fine Dining Week w Łodzi. Festiwal luksusowych dań trwa. Jeszcze do końca tygodnia można delektować się wykwintnymi potrawami

Magdalena Jach
Magdalena Jach
Fine Dining Week - restauracja QUALE Łódź
Fine Dining Week - restauracja QUALE Łódź mat.pras.
Trwa #NowyFineDining. Jeszcze do końca tego tygodnia, czyli do 5 grudnia - jest szansa, by spróbować luksusowych dań #SpozaKarty podczas Fine Dining Week! Rezerwacji 5-daniowych wybornych zestawów dokonać można na www.FineDiningWeek.pl. Podpowiadamy, które restauracje warto odwiedzić podczas tej edycji festiwalu.

Fine Dining Week w Łodzi
Wielkie święto najwyższej jakości sztuki kulinarnej potrwa jeszcze tylko do niedzieli, 5 grudnia. Rezerwacji 5-daniowych doświadczeń dokonać można na www.FineDiningWeek.pl.
Podpowiadamy, które restauracje warto odwiedzić, aby skosztować najbardziej luksusowych dań podczas tej edycji Festiwalu.

W łódzkim Quale spróbujecie festiwalowych propozycji takich jest aromatyczny krem czosnkowy z podwędzanym podkarpackim twarogiem i zielonym jabłkiem, czy opalanej nad drewnem jagnięciny z jesiennymi warzywami oraz jogurtem miętowym.
Chmielna - Trójmiasto (Gdańsk)
Jeśli będziecie nad morzem koniecznie zajrzyjcie do Chmielnej. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował udko z królika faszerowane króliczą wątróbka i kasztanami w sosie z musztardy dijon z sałatką z kopru włoskiego i jabłek Granny Smith

Trzy Gęsi - Kraków
Najlepsze wydanie gęsiny, znajdziecie w tematycznej, krakowskiej restauracji “Trzy Gęsi”. W karcie dań noga z gęsi z dynią, burakiem i prażonym makiem. Kto się skusi?

Elixir by Dom Wódki - Warszawa
Stołeczny Elixir by Dom Wódki wszystkich miłośników mięsa zaprasza na konfitowaną golonkę, duszoną kapustę z pomidorami i koperkiem, pieczone ziemniaki na soli morskiej z sosem musztardowym!

Scena Kulinarna Art Restaurant - Silesia (Bytom)
Macie ochotę na zaskakujący deser? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się do Sceny Kulinarnej na Śląsku. Słodkie zakończenie festiwalowej uczty w opcji B to mus z palonej białej czekolady ze słonym karmelem i fasolą tonka oraz ciastem cygaretkowym.

Rezerwacje: www.FineDiningWeek.pl
Termin zakończenia Festiwalu: 5 grudnia 2021

od 7 lat
Wideo

Wytrawny sernik z pomidorkami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany