18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Festiwal Smaków Francuskich (wideo)

(g)
Specjalistyczny sprzęt przeznaczony dla gastronomów i konkurs kucharski prestiżowej akademii Bocuse d`Or Poland. Wszystko to można obejrzeć podczas Pierwszego Festiwalu Smaków Francuskich, który rozpoczął się dziś, 26.08 w hali Expo przy ul. Stefanowskiego 30.

Na imprezę przybyło kilkudziesięciu wystawców i kucharzy z całego kraju. Największym powodzeniem wśród zwiedzających cieszyły się konkurencje kulinarne. Można było na żywo oglądać pracę czterech najlepszych polskich kucharzy.

Każdy z nich musiał przygotować dwie potrawy, jedną z jesiotra i jedną z królika. Mieli na to tylko pięć godzin. - Na początek zaserwujemy jesiotra - mówi Łukasz Partyka, który na konkurs przybył z Wrocławia. - Podamy go na dwa sposoby. Pierwsze danie będzie z musem marchewkowym i pokrzywami, drugie to roladki zawijane z koprem włoskim w musie truflowym i piance smardzowej.

Na festiwal można się jeszcze wybrać jutro, 27.08.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany